Sony VAIO SVP1321X9EB.EE9, ultrabook FullHD cu Intel Haswell

Laptopul Sony Vaio SVP1321X9EB.EE9 e un ultrabook din seria Pro și e varianta de 13 inci (care e evidentă din cod), dar și așa majoritatea sunt de 13 inci. Producătorii preferă astfel de modele deoarece nu sunt nici prea mari dar nici prea mici. Designul e foarte slim că doar e un model premium de la un producător de renume. Îmi plac foarte mult ultrabookurile însă mai mult îmi plac cele cu placă video dedicată pe 64 de biți. Am pus niște poze cu acesta dar și un clip la final pentru a vă face o idee. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din lateral se observă forma sa care e interesantă, dă impresia de aripă de avion și carcasa de fibră de carbon parcă oferă un alt tip de experiență.

Din lateral
Din lateral
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul e unul i7-4500U, deci e ideal pentru ultrabookuri datorită consumului redus de energie. Astfel bateria sa oferă mai multă autonomie decât dacă ar fi avut un procesor obișnuit. Generația Haswell de la Intel promite o autonomie ceva mai mare, dar și o placă video Intel nouă – HD 4400. Având în vedere pentru ce a fost concepută, placa video e cam la fel de bună ca și restul. Ecranul oferă culori mai naturale și mai pronunțate datorită tehnologiei Triluminos, care am văzut-o și pe Xperia Z.

E vorba de unul 1080p de 13.3 inci cu iluminare LED. În rest, are 4GB RAM și 128GB. Chiar dacă nu are multă memorie RAM e de 1600MHz iar acel spațiu de stocare e oferit de un SSD. Deci ultrabookul se mișcă decent, adică pornește rapid iar aplicațiile se deschid instantaneu. Dotările sale sunt următoarele: cameră web HD cu tehnologie Exmor, porturi USB (unul poate fi folosit pentru încărcarea telefonului), bluetooth, tastatura iluminată etc. Toate laptopurile de la Sony oferă Windows preinstalat și parcă e mai bine așa deoarece vă costă mai puțin decât unul de pe DVD. Vine cu multe accesorii incluse: router wireless, adaptor HDMI-VGA și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură iluminată, ecran tactil și cu rezoluție 1080p, design elegant, carcasă din fibră de carbon și plăcut.

Minusuri: nu se poate compara ca preț cu un laptop.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVP1321X9EB.EE9 e una din multele alegeri care le puteți face deci nu e singurul, astfel puteți opta și pentru un alt producător dacă aveți un buget mai mic sau poate nu vă interesează cât de nouă e configurația.

Lasă un comentariu