Sony Vaio SVF1532G1EW.EE9, laptop cu i3

Sony Vaio SVF1532G1EW.EE9 e un laptop reușit pentru cei care nu sunt gameri dar ar vrea să încerce un joc. Nu e nevoie de performanțe prea mari pe un laptop deoarece ecranul e HD, deci rezoluția jocului e setată la maxim 720p. Arată bine pe alb, dar există și pe argintiu unele modele, însă numele e diferit. Îmi place combinația de alb cu negru, deoarece imaginea iasă în evidență și puteți scrie ușor la tastatura. Ecranul nu e unul standard ci e cu tehnologie Triluminos ca și la ecranele de la tablete și telefoane.

Prețul e destul de bun, doar cele cu FreeDOS sau cu linux sunt mai accesibile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul i3-4005U e unul din generația a 4-a și e evident din numele său. Placa video e una corespunzătoare, dar și așa are GT 740M care are memorie video proprie de 1 GB. Ecranul de 15 inci nu e prea mare dar o rezoluție 768p poate fi satisfăcătoare pentru cei care nu vizionează conținut media peste 720p. Există și varianta cu ieșire HDMI, în cazul în care aveți un televizor sau monitor cu intrare HDMI.

Restul configurației cuprinde: 4GB memorie RAM și 500GB stocare. Memoria RAM poate fi mărită la 8GB dar hardul trebuie înlocuit dacă vreți unul de 1TB sau un SSD. Dotările sale sunt excelente dar eu voi enumera doar pe cele speciale: USB 3.0, HDMI, bluetooth, tehnologie audio S-Force Front Surround 3D, difuzoare stereo+subwoofer etc. Bateria sa e una obișnuită dar pentru că procesorul e unul cu consum redus, autonomia poate fi mare în mod office.

Caracteristiicle speciale sunt: NFC, încărcare USB, protecție antișoc pentru HDD și altele. Nu recomand alt sistem de operare deoarece și așa nu există drivere pentru versiuni mai vechi.

Plusuri: autonomie maximă de 5 ore, are Windows 8.1, arată bine, performant, bluetooth, patru USBuri, NFC și altele.
Minusuri: nu prea are.

Sony Vaio SVF1532G1EW.EE9 e o alegere bună e la acest brand, iar dacă vreți un laptop mai ieftin și fără Windows, cele de la Asus cred că ar fi alegerea mai ieftină. Puteți opta pentru care model doriți, ideea e că toate sunt fiabile deoarece sunt oferite de producători cu experiență. Componentele hardware sunt bune iar cele cu i5 Haswell sunt mai scumpe. Jos e un clip cu despachetarea altui model alb și poate că nici nu ați văzut unul din seria Fit 15.

Te-ar mai putea interesa