Sony Vaio SVE1711V1EB

Acest laptop Sony Vaio SVE1711V1EB e unul de 17 inci și face parte din ultima serie S a acestui producător. Configurația sa mi se pare destul de bună pentru a rula diverse jocuri însă placa video nu e chiar grozavă chiar dacă e pe 128 de biți. E la fel de bună ca și cunoscutul model Radeon 6550M însă aceasta are 2GB memorie video. Deci se pot seta mai multe detalii în jocuri, însă pentru o astfel rezoluție, o placă mai bună era ideală. Dar nu cred că-l veți lua doar pentru jocuri, având în vedere ecranul mare care e ideal pentru filme dar și editare/proiectare. Tastatura iluminată e și e o caracteristică de luat în considerare în special dacă navigați pe web seara sau noaptea. SVE1711V1EB are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Core i5 de tip 2450M și deci nu e un Ivy Bridge dar e un model de anul acesta. Cu siguranță va fi de folos în jocuri și în aplicații office deoarece oferă o viteză de procesare decentă. Ecranul de 17.3 inci e unul LCD LED și are o rezoluție de 900p, deci una obișnuită pentru un astfel de ecran. Ar fi fost interesat o rezoluție 1080p, însă acele laptopuri sunt prea scumpe, pentru moment. Multitaskingul e excelent cu cei 6 GB de RAM la 1333 MHz. Datorită celor două sloturi de memorie deja ocupate nu ar avea rost să înlocuiți 2GB cu cei 4 GB.

Capacitatea hardului e de 750GB și din păcate e unul SATA și nu unul de tip SSH sau SSD. Placa sa video AMD numită Radeon HD 7650M e una decentă fiind pe 128 de biți cu 2 GB, dar e la fel de bună ca 6550M. Pe partea de multimedia are unitate Blu-Ray, difuzoare, card reader, cameră web etc. La capitolele porturi și comunicații are VGA, HDMI, USBuri, WLAN, bluetooth, LAN etc. Autonomia sa e peste medie și se datorează dar plăcii video integrate. Jos am pus un clip cu performanțele acelei plăci video AMD de care ziceam mai sus:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Blu-Ray, ecran mare dar fără rezoluție 1080p, tastatură iluminată, Windows 7, autonomie decentă, cameră web avansată și bluetooth.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE1711V1EB are un preț destul de atractiv și spun asta pentru că are ecran de 17 inci, tastatură iluminată, un design plăcut și o configurație nouă. Deci e o alegere mai bună decât un model de anul trecut în special că prețul e relativ același. Am pus un clip cu două modele similare:

Te-ar mai putea interesa