Sony Vaio SVE1512P1EB.EE9

Laptopul Sony Vaio SVE1512P1EB.EE9 e un model performant al seriei E care vi-l recomand în special dacă vă plac jocurile. Spun asta deoarece oferă performanțe decente cu o astfel de configurație: Core i5, 4GB și AMD Radeon HD 7650M. Deci nu e un laptop oarecare, ci unul care oferă capabilități de gaming însă nu veți putea juca cele mai noi jocuri la detalii maxime, ci la detalii medii. Cât despre design, vine pe culoarea neagră și finisajele arată identice cu cele ale modelului din pozele de jos. Deci poate fi ușor confundat cu alte modele din aceeași serie. SVE1512P1EB are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop se găsește pe multe laptopuri deoarece e un IvyBridge des folosit – i5-3210M. Acesta îl consider destul de bun în cazul în care vă plac jocurile dar nu sunteți un gamer cu pretenții. Ecranul de 15.5 inci LCD LED are o rezoluție decentă pentru filme și jocuri. Rezoluția HD poate fi utilă și pentru cei ce editează sau navighează pe web, astfel, veți avea la dispoziție o imagine plină de detalii.

Capacitatea memoriei RAM  e de 4GB cu posibilitatea upgradării la 8GB. Cât despre hard, pot spune că e mai mult decât decent deoarece e de 640GB. Deci e un hard disk spațios și silențios (SATA la 5400 RPM). Placa video HD 7650M se găsește pe cam toate modelele noi ale acestui producător și chiar dacă nu are un BUS prea mare, se descurcă decent.

Dotările acestui laptop sunt cele standard, care sunt însoțite și de câteva dotări speciale: protecție antișoc hard, USB 3.0, bluetooth și cameră web cu Exmor. Autonomia e aceeași ca și la restul laptopurilor, adică se situează între 3 și 4 ore (în funcție de setări). La capitolul software oferă aplicațiile obișnuite (oferite de producător) și Windows 8 preinstalat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație decentă pentru a rula orice joc, carcasă robustă, fiabilitate, Windows 8 și hard mare.

Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE1512P1EB e recomandarea mea de la acest producător și în special dacă v ă doriți Windows 8 preinstalat. Alternative sunt destul de multe la acesta având în vedere cât costă și configurația. Dacă nu țineți la Windowsul preinstalat, veți găsi modele de la producători precum Asus, cu plăci video mai bune. În caz contrar, dacă vreți să achiziționați un astfel de laptop, v-am postat un clip.

3 comentarii la „Sony Vaio SVE1512P1EB.EE9”

  1. Ecranul e unul foarte clar si spun asta deoarece si eu am unul. Eu nu l-am luat pentru jocuri ci mai mult pentru Cad.

  2. Salut Nasule 🙂
    Unul din laptop-urile la care m-am gandit este si exact acest model de la Sony Vaio (Sony Vaio SVE1512P1EB) – la fiabilitate cum stau ? Vreau un laptop care sa ma tina cativa ani fara probleme – sa fie ok si pentru multimedia dar si pentru lucru – deci ma intereseaza ca inclusiv tastatura sa fie ok – si el in sine sa reziste in timp fara probleme .. Acum intre Dell , Sony, Asus si Toshiba – care s-ar preta cel mai bine acestor cerinte ? (ma refer la modele comparabile) Multumesc mult

  3. Da, e foarte bun. Fiabilitatea e foarte bună tocmai deoarece e un Sony, iar dacă nu tastezi cu pumnul sau îl scapi pe jos atunci o să te țină mult și bine.

Lasă un comentariu