Sony VAIO SVE1512E6EW.EE9

Acest laptop Sony VAIO SVE1512E6EW.EE9 e unul dintre puținele modele de la acest producător care sunt mai accesibile și care merită încercat în special datorită configurației multimedia și a sistemului de operare Windows 8. Pe partea de design nu văd nici o deosebire față de seria precedentă (mă refer la cea lansată anul acesta). Însă, am observat că are o configurație mai bună sau nouă cu Intel B980. Acel model e unul din seria Pentium și care îl consider suficient de bun pentru a face față unor jocuri, filme HD sau aplicații de proiectare/editare. Se vede cât de bine arată cu acele dungi de negre pe margini și cu suprafețele albe de pe capac sau din zona tastaturii. SVE1512E6EW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e destul de nou și de aceea nu-l veți găsi pe multe laptopuri. Oricum performanțele sale nu sunt cu mult mai mari față de B970 sau B960. Din păcate nu face parte din noua generație IvyBridge, ci e tot un SandyBridge. Ecranul de 15.5 inci are o rezoluție tipică și are o protecție lucioasă. Se poate opta pentru încă 4GB de RAM dacă vă plac jocurile, dar și așa cei 4GB par suficienți.

Hard disk-ul e suficient de mare și performant pentru un laptop ca acesta. Cât despre placa video dedicată, e vorba de HD 7650M de 1 GB. Se descurcă bine în jocuri însă nu se adresează gamerilor înrăiți. E evident acest aspect, că doar are procesor Intel Pentium. În rest, are dotările obișnuite iar spre deosebire de alte laptopuri, are tehnologie Exmor la camera web, bluetooth 4.0, un USB 3.0 și protecție antișocuri pentru HDD. Autonomia oferită de bateria sa e undeva la 3-4 ore (e în funcție de setările făcute sau aplicațiile folosite).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine în special că s-a optat pentru combinația negru cu alb, puteți face cam orice cu acest model (puteți folosi orice aplicație, naviga pe web oriunde aveți un hotspot, să jucați jocuri sau vizionați filme în timp ce călătoriți).

Minusuri: nu există modele fără Windows (mai ieftine).

Concluzie

Acest Sony VAIO SVE1512E6EW e unul dintre acele modele care le recomand de la acest producător deoarece nu e chiar așa de scump, iar dacă tindeți spre un Core i3, trebuie să scoateți vreo 400 de lei. Jos am pus un clip cu unul destul de asemănător:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Sony VAIO SVE1512E6EW.EE9”

  1. Acest laptop e unul de vis. Am avut ocazia sa testez unul expus si spun ca deabia astept sa-mi adun bani si sa-l iau.

  2. Da, însă trebuie să cauți drivere compatibile deoarece producătorii suportă în general doar cel mai nou Windows.

Comentariile sunt închise.