Sony Vaio SVE1511B1EW

Acest laptop Sony Vaio SVE1511B1EW e unul din cele mai accesibile modele lansate anul acesta de acest producător. E unul pe alb și negru iar spre deosebire de cele de anul trecut, e în două culori și nu una cum eram obișnuiți. Chiar și touchpadul e unul diferit, având butoane integrate. Alegerea mi se pare foarte bună în special că s-a menținut un exterior alb, iar rama ecranului e pe negru. Configurația sa cuprinde și o placă video AMD pe 128 de biți, motiv pentru care laptopul e unul de tip multimedia (puteți juca, viziona filme 1080p și altele). Deci dacă v-ați dorit un astfel de laptop, acum e momentul să vă luați unul. SVE1511B1EW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Pentium Dual Core din seria Sandy Bridge numit B970. Acesta are chiar și o placă video Intel, însă cât timp vine și cu una dedicată, cea integrată își cam pierde rolul. E utilă doar dacă doriți mai multă autonomie, pe când cea dedicată vă oferă performanțe mai mari. Ecranul LCD LED e tot unul HD și are o diagonală de 15.5 inci. Memoria RAM are o capacitate de 4GB care poate fi extinsă la 8 cu un cost redus deoarece mai are un slot liber. Însă, pentru că are o frecvență de 1333 MHz, nu cred că va mai fi nevoie de un viitor upgrade.

Spațiul de stocare al HDD-ului e de 500GB și e unul de tip SATA. Noua placă video AMD numită Radeon HD 7650M vine ca alternativă mai nouă la 6550M. Deci o să facă față cu brio jocurilor actuale dar nu le veți putea juca pe toate la detalii medii sau maxime. Are unitate DVD care nu știu cât de utilă va fi deoarece are Windows 7 preinstalat. Deasemenea are difuzoare stereo, card reader, cameră web, diverse porturi și tehnologii wireless. Are doar un port USB 3.0 care îl puteți folosi pentru copierea diverselor fișiere de pe un HDD extern. Autonomia de funcționare e mare, puțin peste medie dar nu cu mult. Am pus un clip cu performanțele sale:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine în special că nu mai e în totalitate alb, Windows 7 preinstalat, are configurație multimedia și preț atractiv.

Minusuri: un Core i3 ar fi mai indicat în special pentru jocuri.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE1511B1EW e un laptop reușit care-l recomand și există alternative la acesta chiar și cu procesoare mai bună, dar dacă nu doriți mai mult, acesta e alegerea corectă.

Te-ar mai putea interesa