Sony Vaio SVE14A2M1EB.EE9

Acest laptop Sony Vaio SVE14A2M1EB.EE9 e unul dintre preferate mele deoarece are tastatură iluminată, configurație multimedia și Windows 8 preinstalat. Spre deosebire de majoritatea producătorilor de laptopuri, Sony a dotat acest model negru cu tastatură iluminată de culoare roșie ca la modelele HP cu Beats Audio. Bineînțeles la cele roz și albe iluminarea are o culoare diferită. Chiar dacă nu excelează la capitolul gaming, puteți juca totuși niște jocuri la detalii medii și să vizionați filme 720p. În acest buget s-ar putea să găsiți alternative cu caracteristici diferite dar nu toate au tastatură ca acesta. VE14A2M1EB.EE9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i3-3110M de 2.4GHz e foarte bun pentru aplicații deoarece e performant și eficient datorită tehnologiei de ultimă generație (este un IvyBridge). Având în vedre că e nou, e normal ca memoria sa să fie de 1600 MHz iar placa video să fie una HD 4000. Aceste caracteristici vă pot fi de folos atunci când vreți un multitasking mai bun și autonomie mare. Bineînțeles, suportă până la 16GB de memorie RAM, dar nu cred că veți avea nevoie de mai mult de 8GB.

Ecranul de 14 inci e decent deoarece are rezoluție HD+, luminozitate bună și contrast ridicat. Hard-ul său e unul SATA de 500GB care e silențios și e protejat împotriva șocurilor. Placa video dedicată AMD e una de 1GB și are un BUS de 128 de biți – HD 7670M. Poate reda orice tip de joc însă detaliile nu pot fi setate la maxim în jocurile mai noi.

Cred că e o alegere bună și pentru vizionat filme deoarece are unitate DVD, difuzoare stereo, bluetooth, WLAN, USBuri 3.0 etc. Autonomia sa diferă în funcție de aplicații folosite și setările făcute. Are doar 2.3 kilograme iar dimensiune sale sunt cele standard și deci nu poate fi comparat cu un ultrabook. Jos puteți observa că se descurcă foarte bine în jocuri cu cerințe hardware mici:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design reușit, capabilități de gaming, Windows 8, bluetooth v4.0, hard disk cu protecție anti-șocuri și fiabilitate.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Sony Vaio SVE14A2M1EB e un laptop reușit care nu-i lipsește nimic, iar dacă vă plac jocurile vă recomand un model cu i5 și încă 4GB de RAMi. Jos am pus o prezentare a unui alt model din această serie dar care arată identic. E foarte important ca un laptop de gaming să vină cu tastatură iluminată iar aceasta oferă acea dotare.

Te-ar mai putea interesa