Sony Vaio SVE14A1S1EW

Acest nou laptop Sony Vaio SVE14A1S1EW e unul din seria E și e unul de 14 inci motiv pentru care nu are tastatură numerică dar are unitate DVD. La acest model se poate observa că are o nuanță de albastru pe lângă taste dar și pe marginea sa. Iar la varianta pe negru, cred că are roșu în loc de albastru. Însă dacă doriți un laptop cu care să ieșiți în evidență, alegeți unul pe alb. Performanțele sale sunt ok pentru prețul său: Core i3, 4GB de RAM și Radeon HD 7670M. E vorba de o placă din seria 7000M cu BUS de 128 de biți și care deci face față tuturor jocurilor de la ora actuală. SVE14A1S1EW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura cu albastru
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul e decent în jocuri chiar dacă e un Core i3-2350M, însă un Core i5 ar fi fost mai indicat dacă vă jucați destul de des. E un procesor Sandy Bridge care înseamnă că are și o placă integrată Intel HD Graphics 3000. Să sperăm vă viitoarele modele vom vedea Core i3 Ivy Bridge sau poate un i5, la un preț similar. Ecranul e de 14 inci și e de tip LCD LED la o rezoluție HD+. Spre deosebire de predecesoarele sale, acesta suportă până la 16GB de RAM la 1333 MHz. Pe partea de spațiul de stocare avem un hard e 500 GB care unul modic dar tendința actuală e spre SSH, deci se putea mai bine.

Spre deosebire de 410M sau mai știu eu ce placă video aveau predecesoarele, acesta are 1 GB de memorie video și e mult mai eficientă. Poate reda toate jocurile dar să nu aveți prea multe pretenții în acest buget deoarece nu e un laptop de jocuri. Câteva dotări care sunt utile și pot fi găsite pe alte laptopuri ar fi USBurile de tip 3.0 dar și 2.0, HDMI-ul, WLAN, LAN și bluetooth-ul. Există și alte dotări dar acelea probabil că le știți de la modelele obișnuite. Autonomia acestuia e chiar peste medie și poate să ajungă la 7 ore în modul economic.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură iluminată, USB 3.0, autonomie de maxim 7 ore, placă video nouă și un aspect foarte plăcut.

Minusuri: nu am ce săi-i reproșez.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE14A1S1EW e un model portabil, cu autonomie mare și elegant care ar trebui să-l încercați în special că are software licențiat și e oferit de un producător foarte bun.

Te-ar mai putea interesa