Sony Vaio Duo SVD1121Q2EB.EE9

Odată cu apariția noului sistem de operare Windows 8, au apărut tot felul de laptopuri interesante iar o bună parte din acelea aveau și ecran multi-touch, deci care accepta gesturi. Cât de curând am văzut și un ultrabook convertibil care îmi amintește de tableta Asus Slider. E vorba de Sony Vaio Duo SVD1121Q2EB.EE9, care din punctul meu de vedere e mai mult tabletă decât ultrabook. Spun asta deoarece are un ecran mic și dimensiunile sunt comparabile cu cele ale unei tablete. Pe de altă parte, vine cu caracteristici nemaiîntâlnite pe astfel de gadgeturi: multe porturi, ecran FullHD, procesor IvyBrdge, tastatură iluminată etc. Deci vă puteți da seama că nu e accesibil, deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Din lateral

Specificații tehnice

Configurația sa poate comparată cu cea a multor ultrabookuri de pe piața actuală. Adică are un procesor Core i5-3317U, 4GB și SSD de 128GB. Bineînțeles nu poate fi comparată cu cea a ultrabookurilor mai ieftine. Nu prea vă rostul unui ecran Full HD având în vedere că e de 11.6 inci, dar poate alții au nevoie de imagini mai detaliate. Acesta aceste gesturi cu mai multe degete (ca la tablete).

Placa video e doar una integrată de la Intel care se descurcă decent când vine vorba de aplicații sau filme. Pe partea de multimedia aduce difuzoare stereo,c ard reader, cameră web cu tehnologie Exmor și ieșire audio. Porturile sale sunt și cele care le găsiți la oricare alt laptop nou, însă la capitolul conectivitate aduce și bluetooth.

Chiar și autonomia e comparabilă cu cea a unui laptop – 4 ore și ceva. Dotările speciale care le găsiți în general la tablete sunt următoarele: senzor G, senzor de lumină și NFC. Având în vedere că nu vine touchpad, are un trackpad optic (e util atunci ând vreți să navigați pe web și nu vă descurcați cu ecranul tactil).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: compact, se transformă din tabletă în laptop și invers fără probleme, ieșire HDMI, ecran foarte clar, SSD mare, Windows 8, ecran multi-touch și multe altele.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Acest Sony Vaio Duo se adresează în special fanilor celor care nu și-au luat încă un ultrabook. Având în vedere cât costă, poate fi luat în rate fixe fără probleme iar o alternativă la acesta ar putea fi un Asus Vivobook X202. În caz că vi-l permiteți, am pus un clip cu despachetarea sa mai jos:

Un comentariu la „Sony Vaio Duo SVD1121Q2EB.EE9”

  1. E un mic laptop foarte smart si util celor aflati in continua miscare. Nu stiu daca o calitate superioara o veti gasi la un alt producator. Poate doar la modelele ThinkPad de la Lenovo. Poate.

Lasă un comentariu