Sony TX10

Acest aparat foto digital Sony Cyber-shot DSC-TX10 de 16.2 MP Negru e cel mai compact aparat foto digital. Acest lucru se datorează dimensiunilor şi specificaţiilor sale tehnice. Alternative mult mai ieftine sunt DSC-S3000 şi DSC-WX7. Acest TX10 poate filma la calitate HD dar şi la rezoluţii mai mari cum ar fi 1080p (Full HD). Ar putea fi un model de tip sport deoarece e rezistentă la praf, îngheţ şi de la căzături de la 1.5 m. Ca şi la predecesoarele sale, acesta are un ecran tactil generos care vă permite accesarea mai rapidă a meniului şi vizionarea fotografiilor/filmărilor chiar dacă vă aflaţi într-un spaţiu deschis cu lumină puternică. Deci nu mai sunteţi obligaţi să copiaţi fişierele media pe desktop/laptop pentru a alege cele mai reuşite dintre ele. Spre deosebire de alte modele, acesta vă oferă posibilitatea creări de imagini 3D panoramice prin apăsarea unui singur buton. Acest Sony Cyber-shot DSC-TX10 vine în patru culori numite: negru, silver, roz şi blue. Cel mai ieftin model Sony TX10 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
LCD

Specificaţii tehnice

Senzorul are o rezoluţie de 16.2 MP care e unul de tip Exmor R CMOS. Ca şi restul modelelor, şi acesta are procesor BIONZ pentru o calitate mai bună a imaginii. Sony TX10 are un senzor de 1/2.3 care vine cu stabilizator de imagine numit SteadyShot şi care poate realiza fotografii de până la 4608 cu 3456 pixeli. Pe partea de optică are un zoom digital de 4x, un zoom optic de 4x, expunere +/- 2 EV, blitz integrat, o distanţă de focalizare de la 1 cm spre infinit, o diafragmă de 3.5 – 4.6 şi o viteză a obsculatorului de 2″ – 1/1.600 secunde.

La capitolul de control a fotografiei Sony TX10 vine balans alb, sensibilitate ISO Auto sau 125 – 3200, presetări, detectarea feţei, declanşare la zâmbet, fotografiere continuă şi declanşare automată la 2 sau 10 secunde.

Filmările pot fi salvate în format mp4, avi sau AVCHD şi pot fi realizate până la calitate Full HD. Ecranul tactil are o diagonală de 3 inci. Pe partea de conectivitate are interfaţă USB şi are un conector special cu HD Tipul 3b, audio-video (SD)/USB/DCIN. Acumulatorul e unul de tip NP-BN1 care are o autonomie de 125 de minute de redare video şi 250 de cadre. Ca şi caracteristici speciale Sony TX10 are: o greutate de numai 118 grame, microfon şi difuzor integrat, rezistent la apă, praf, şocuri şi îngheţ.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Nu am ce să-i reproşez deoarece specificaţii tehnice sunt foarte bune pentru un asemenea preţ. Carcasa e foarte bună adică rigidă şi mată. Aveţi de ales între patru culori interesante, însă eu rămân pe negru deoarece şi ecranul e de aceeaşi culoare şi astfel îi dă un plus de eleganţă.

Ca minus ar putea fi lipsa unei huse pentru acesta deoarece ecranul se poate zgâria la o căzătură.

Concluzie

Acest DSC-TX10 de la acest producător cu renume e un model reuşit şi se adresează celor care doresc un gadget portabil atunci când iasă în oraş şi care să încape în buzunar precum un telefon.

Te-ar mai putea interesa