Sony SVF1521A6EW.EE9, laptop Vaio performant

Sony Vaio SVF1521A6EW.EE9 e un laptop decent pentru utilizatorii de tip office, iar în acest preț nu puteți avea pretenții la prea multe dotări speciale ori la o placă video dedicată. Spre deosebire, de vechile modele acesta e ceva mai accesibil și în loc de un laptop de 11 inci, puteți avea unul de 15 inci cu configurație mai bună. Designul e elegant după cum se vede în clipul de la final ori din pozele de jos. E o alegere bună dacă sunteți fan Sony și nu vă doriți performanțe prea mari în acest buget.

Ca și alternative sunt restul modelelor de la acest brand dar și de la alte branduri, deoarece unii producători oferă laptopuri doar cu FreeDOS (deci sunt mai ieftine decât cu Windows). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel Pentium Dual Core 2117U e un IvyBridge cu tehnologie nouă dar nu e un Haswell, care e generația a 4-a și ultima. Placa video integrată joacă un rol important având în vedere că nu are o placă video dedicată. Aceasta poate fi folosită pentru a reda filme ori pentru diverse sarcini. Bineînțeles, nu e concepută pentru jocuri dar o puteți folosi dacă nu jucați jocuri prea noi ori sofisticate.

Ecranul e același pe toate modele Fit 15 – LED de 15.5 inci cu rezoluție 768p. Deci nu are rost să încercați filme la calitate 1080p, iar cele 720p sunt cele mai bune. Memoria de 4 GB pare suficientă având în vedere că are o frecvență de 1600 MHz. Hardul de 500GB e și el satisfăcător dar poate fi înlocuit dacă doriți mai mult.

Ca și dotări are difuzoare stereo+subwoofer, cameră web, bluetooth, HDMI etc. Deci calitatea audio e peste medie dar tot nu se compară cu cea a unui sistem audio. Mai sunt și alte dotări dar majoritatea sunt disponibile pe laptopurile obișnuite. Dotările speciale sunt cele care contează deoarece unele pot fi de folos.

Plusuri: are un design elegant, autonomie de maxim 5 ore, USB cu funcție de încărcare (puteți încărca un player ori smarphone), NFC, preț atractiv având în vedere că are Windows 8 etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Sony SVF1521A6EW.EE9 e un laptop perfect pentru cei cu pretenții mici, dar cărora le plac gadgeturile de la acest producător. Jos am pus un clip cu acesta și se poate observa că e un model Fit 15, deci e nou. Nu vă recomand un upgrade la 8, ci mai degrabă să-l înlocuiți cu 8.1 dacă veți găsi și drivere de pe site-ul producătorului.

Te-ar mai putea interesa