≡ Meniu

Sony RX100

Acest aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-RX100 e unul din acele modele cu senzor foarte mare și corp de dimensiuni mici. Producătorul a reușit să introducă un senzor de 1 inci pe un astfel de aparat foto și nu unul simplu, ci unul CMOS Exmor. E prima cameră digitală din lume cu senzor de 1 inch și poate fi comparat cu cel al modelelor mirrorless de la Nikon – J1 și V1. Dar nu cred că o veți achiziționa doar pentru senzor, datorită dimensiunilor sale poate fi introdusă ușor în buzunar și e ideală pentru călătorii. Deasemenea, se folosește de lentile de 10.4 – 37.1 mm de tip Carl Zeiss Vario-Sonnar. CHiar dacă are zoom optic 3.6x, poate realiza fotografii excelente de la distanțe mici și medii. DSC-RX100 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Așa arată

Ecranul

Specificații tehnice

Are un senzor de 20.2 MP de tip CMS Exmor de 1 inci. Pentru o calitate mai bună, are procesor de imagine BIONZ și stabilizator de imagine. Obiectivul său are un zoom optic 3.6x, unul digital și alte caracteristici foarte bune. Zoomul digital se poate extinde până la 54x dacă optați pentru calitate VGA, iar pentru calitate maximă (20 M), e de 14x. Vine cu multe funcții la la capitolul de control al fotografiei: balans alb, presetări, fotografiere continuă, detectarea feței, declanșare automată, efecte foto etc.

Poate filma până la calitate 1080p, în format AVCHD/MP4 și cu sunet. Chiar dacă e un gadget avansat, nu vine cu ecran tactil dar e de 3 inci și deci suficient de mare. Se folosește doar de carduri de memorie SD și Memory Stick Pro. Ca și porturi prezintă atât HDMI de tip micro atât și USB 2.0. În general nu aveți nevoie de alte ieșiri dar pentru cei care nu au televizoare cu HDMI, o ieșire AV ar fi fost utilă. Are baterie proprie de tip Li-Ion care oferă posibilitate utilizatorului de a filma circa 165 minute sau de fotografia vreo 330 de cadre. E o autonomie ok, însă pentru că are doar o geantă de piee inclusă, vă recomand un card de cel puțin 8GB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: senzor de dimensiuni mari, poate realiza fotografii excelente chiar și fără blitz, filmează decent, compactă și robustă.

Minusuri: destul de scumpă.

Concluzie

Acest Sony Cyber-Shot DSC-RX100 e recomandarea mea pentru cei care au bani de un aparat semi-profesional, însă din punct de vedre calitativ, tot un DSLR  mai bun. Alegerea e a vostră deoarece nu oricine își permite un așa model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu