Sony PRS-T2 Touch

eBook readerul Sony PRS-T2 Touch e unul dintre modele oferite de acest producător (există și o variantă PRS-T1). E disponibil în diverse culori (alb, negru și roșu) dar acest aspect nu poate afecta prețul său. Nu e un ebook obișnuit deoarece are ecran tactil iar partea software e diferită față de acea a altor modele concurente. Mai precis, oferă mai multe opțiuni, setări etc. iar stylusul devine util chiar și când vreți să apăsați pe un buton sau să schimbați o pagină. La prima vedere pare un model banal, doar că vă înșelați iar pentru a vă convinge, vă invit să vizionați clipul de la sfârșitul articolului. Un astfel de ebook ca PRS-T2 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cu husă (un accesoriu opțional)
Stylus-ul (e inclus)

Specificații tehnice

Componente hardware sunt următoarele: procesor de 800 MHz, 128 MB și 2GB ROM. Pe această memorie puteți copia vreo 1200 de cărți deci nu mai trebuie și un card microSD. Ecranul său de 6 inci are o rezoluție decentă – 800 cu 600 pixeli, iar tehnologia e E-Ink cu protecție mată. Formatele suportate nu sunt multe ca și al altele dar sunt cele uzuale: pdb, ePub și TXT. Poate fi folosit și pentru vizionare ad e poze dar la un ecran monocrom nu prea are rost.

Are conectivitate USB pentru transferul datelor și tehnologie Wi-Fi. Vine cu o astfel de tehnolgoie deoarece are browser web pentru a citi știri, ziare sau alte informații interesante. Autonomia sa e impresionabilă și e normal să fie așa: 6 săptămâni cu Wi-Fi și 2 luni fără (cu vreo 30 de minute de citit pe zi).

Pe partea de design se observă că are doar butoanele inferioare care sunt puțin ieșite în afară. La acest capitol pot spune că impresionează însă ar fi fost util niște butoane pentru întoarcerea paginilor poziționate pe margine. E destul de ușor pentru a fi ținut într-o singură mână – 164 de grame. Conținutul pachetului e cel standard: ghid, cablu de date, stylus și încărcător.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: partea software e superioară altor ebookuri, ecran tactil, browser web, puteți face notițe cu ajutorul stylusului, puteți distribui conținut pe Facebook/Evernote

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Sony PRS-T2 e o alegere ceva mai costisitoare dar cu siguranță nu veți regreta acei bani dați în plus. Dacă nu vă interesează autonomia, ci doar funcționalitatea, o tabletă poate fi o alternativă iar dacă luăm în considerare prețul, doar cele românești pot fi achiziționate.

Te-ar mai putea interesa