Sony Playstation Vita Wi-Fi PCH-1004Z401

Consola Sony Playstation Vita Wi-Fi PCH-1004Z401 e disponibilă și e noua consolă portabilă de la acest producător. Ca noutăți, Vita PCH-1004Z401 aduce un ecran de 5 inci și tactil, două butoane analoage, senzor de mișcare pe șase axe (accelerometru pe trei axe și giroscop pe trei axe), acesta nu conectivitate 3G, procesor Quad Core, intrare audio, două camere foto,  etc. Cu ajutorul senzorului de mișcare, puteți juca jocuri doar prin mișcarea ei în diferite poziții (ca la smartphone-urile mai performante). Pe lângă acesta puteți achiziționa chiar și niște accesorii pentru Vita.

Datorită acestor dotări, consola s-a îngreunat cu vreo 30 de grame. Dacă nu vă permiteți o astfel de consolă, există alternativa Sony PSP 1004. Aveți de ales într două modele: cu 3G (PCH-1104ZA01) sau fără (doar Wi-Fi). Diferența de preț e de vreo 300 de lei și eu zic că merită acel model cu 3G în special dacă vreți să jucați doar jocuri multi-player. Având în vedere că a fost lansată nu de ceva vreme pe piață, modelul Vita Wi-Fi are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul Quad Core adică cu 4 nuclee și se numește Cortex-A9 care împreună cu procesorul grafic SGX543MP4+ oferă performanțe impresionante (are o memorie video de 128 MB de tip VRAM). Ecranul OLED de 5 inci e unul tactil și acceptă gesturi (multi-touch). Rezoluția maximă suportată e de 960 cu 544 pixeli și aceasta oferă o densitate a pixelilor destul de bună. Alături de acesta veți găsi chiar și un touchpad multi-touch care e poziționat pe parte din spate. După cum am precizat anterior, aceasta prezintă și o diversitate de butoane care vă pot fi de folos în diverse jocuri: PS, power, direcționale, butoane action, shoulder, două analoage, start, select și volum. La capitolul conectivitate are bluetooth și Wi-Fi.

Alte caracterisitici ale acestei console sunt: Cross Play (trecerea de pe Vita pe PS3 și invers, în caz că trebuie să plecați de acasă), slot pentru carduri Vita, microfon integrat și aplicații preinstalate (Near, Skype, Facebook, Chat, Friends etc). Playstation Vita Wi-Fi folosește un acumulator de 2210 mAh care-i oferă o autonomie de 3-5 ore de gaming.

Pe partea de multimedia are o mufă audio stereo, difuzor și două camere foto/video VGA (spate și față). Memoria internă e de 512 MB și e suficientă pentru a salva anumite jocuri. Are suport pentru cam toate formatele media cunoscute. Jos puteți vedea o mică demonstrație și gameplay-ul acestei console:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: rețea de socializare bine gândită (aplicații), grafică impresionantă, ecran tactil, două butoane analoage, camerele foto, design-ul foarte reușit dar și altele.

Minusuri: cred că singurul lucru care v-ar opri să nu achiziționați această consolă, ar fi prețul.

Concluzie

Sony Playstation Vita PCH-1004Z401 e cea mai bună consolă de jocuri de pe piață și să sperăm că noile caracteristici vor atrage mulți iubitori al acestui tip de gaming. În data de 22 februarie, va fi disponibilă în toată Europa la un preț bun dar nu chiar mic.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Sony Playstation Vita Wi-Fi PCH-1004Z401”

  1. Ma intereseaza si pe mine acest model deoarece spre deosebire de modelul vechi e mult mai dotat. Multa lume poate zice ca nu vine cu mare lucru fata de un telefon nou cu Android dar bateria si usurinta in gaming e spre ideala fata de gamingul pe un telefon cu touch. Fata de PSP acesta e injectat la maxim cu dotari care mai de care mai impresionane care fac ca aceasta consola portabila sa fie un fel de PSP pe steroizi. Jocurile sunt si ele cu duiumul fata de cele disponibile pe telefoane si sunt optimizate sepcial asa incat sa nu fie laguri ori alte porcarii stresante.

  2. Salut! Nici nu ma gandesc la PS Vita. Detin un PSP Go si ma mandres cu ce am. Daca cumva iti cade PS Vita s`a dus senzorul dib spate [|Recomand PSP GO|] Va multumesc!

  3. Da intr-adevar PSP GO este o consola foarte buna , are memorie 16 gb incorporata ce nu are PS VITA , are si TV output , iarasi ce nu are PS VITA.

    Dar ca design , calitatea si marimea ecranului , calitatea consolei , aplicatiile , jocurile nu se compara cu PSP.

    Si eu am avut un PSP GO inainte sa imi cumpar un VITA , si eram foarte multumit de el. M-am gandit , sa il vand , deoarece , Consola PS VITA imi poate oferi mai mult. Sper ca in viitorul apropiat , sa se poata moda , sa se faca emulatoare de PS2 , PC , sa fie mai interesant.

Comentariile sunt închise.