Sony PlayStation Vita 3G PCH-1104ZA01

E evident că această consolă Sony PlayStation Vita 3G PCH-1104ZA01 e varianta cu 3G a lui PCH-1004Z401. Bineînțeles, ambele au conectivitate Wi-Fi și prezintă același caracteristici tehnice. Spre deosebire de predecesorul – PSP, acesta aduce o mulțime de îmbunătățiri: două butoane analoage, conectivitate 3G, GPS , procesor Quad Core, un ecran de 5 inch, senzor de mișcare (ca la telefoane, ecran tactil pe partea din spate etc). Conectivitatea 3G vă poate ajuta să jucați jocuri în mod multiplayer chiar și atunci când nu vă aflați acasă sau în apropierea unui hotspot. Diferența de preț între aceasta și cealaltă variantă (doar cu Wi-Fi) e de 300 lei, iar dacă aveți un smartphone cu opțiunea Wi-Fi hotspot, puteți opta chiar și pentru varianta simplă. Spun asta deoarece alături de această consolă probabil veți avea nevoie de o husă, o carcasă, niște căști sau un încărcător auto. Și deci nu vă puteți menține în acel buget. Acest model numit și PCH-1104ZA01 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Am precizat anterior că există și câteva accesorii pentru acesta, unele v-ar putea fi de folos iar altele mai puțin. Lista de accesorii pentru consola Vita e după cum urmează: card de memorie (PCH-Z161 16GB, PCH-Z081 8GB, PCH-Z041 4GB), căști PCH-ZHS1E, cablu USB PCH-ZUC1, Starter Kit PSV-9296614 (cuprinde o folie pentru protejarea ecranului, o lavetă pentru a curăța ecranul, șnur de mână, o husă, o carcasă pentru jocuri și carcasa consolei) și Travel Kit PSV-9296713 (spre deosebire de Starter, aduce un adaptor de mașină și nu are husă inclusă).

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul ARM Cortex-A9 e unul cu patru nuclee și cu procesor grafic SGX543MP4+. Acesta poate fi găsit pe tablete dar în curând îl vom vedea și pe telefoane. Ecranul acestuia e unul OLED capacitiv multitouch și e însoțit și de un multitouch pad pe spatele consolei. Rezoluția sa e una de 960 cu 544 pixeli și oferă o densitate a pixelilor destul de bună. Butoanele sale sunt destul de multe (start, power, action, PS, volum, direcționale, select, shoulder și analoage) și acest aspect e evident și din pozele de mai sus. La capitolul comunicații de date are WLAN, bluetooth și 3G. Vine cu 512 MB de memorie internă și de o memorie VRAM de 128 MB.

Pe partea de multimedia are difuzoare stereo, mufă audio de tip mini jack, slot pentru carduri speciale (PS Vita), două camere foto VGA (față și spate) și suportă cele mai uzuale formate media. Ar fi fost interesant dacă era disponibil în mai multe culori. Alte caracteristici care nu le-am spus sunt: GPS (poți localiza prieteni care sunt prin apropiere și au o astfel de consolă), Cross Play, aplicații de socializare, senzor de mișcare (pentru a juca jocuri fără folosirea unor butoane) etc.

Cât despre baterie de 2210 mAh, acesta poate oferi circa 3-5 ore de jocuri. Jos am pus o mică demonstrație a acestei console:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e ușor (260 grame), multe butoane la îndemână chiar și un touchpad, preț foarte bun comparativ cu un smartphone, puteți alege dintre o mulțime de accesorii (pe moment nu primiți nici un accesoriu cadou).

Minusuri: momentan vine doar pe negru.

Concluzie

Consola PS Vita 3G PCH-1104ZA01 e cel mai bun gadget destinat gamingului deoarece e compact, portabil și nu foarte scump. Jos am pus un clip cu despachetarea sa ca să vă faceți o idee despre ce conține pachetul:

Te-ar mai putea interesa