Sony PlayStation 3 Slim

Dacă te întrebi cât costă un Sony PlayStation 3 Slim de 320GB atunci află că o găseşti la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Mai jos este un mic review cu bune şi rele legate de această consolă minune. Consola PlayStation 3 Slim este un model de recomandat pentru că este cea mai reuşită consolă la momentul actual şi sunt un număr foarte mare de jocuri pentru aceasta. Aş alege pe aceasta în loc de un Xbox 360 Slim Elite pentru design-ul elegant şi subţire, carcasa puţin lucioasă şi gamepad-ul foarte reuşit. Cu ajutorul ei poţi vedea filme şi jocuri la calitate High Definition sau HD la rezoluţii FullHD sau 1080p.

Gama de jocuri este destul de variată, nu trebuie să vă faceţi griji deoarece jocurile de pe PlayStation 2 vor rula pe această variantă 3 Slim. Printre cele mai căutate jocuri eu voi enumera o parte dintre ele pe care le recomand, şi anume: GT 5 (Grand Turismo), Killzone 3, Colin McRae Dirt 2 şi Medal of Honor. Acestea vor rula doar pe varianta Slim, nu şi pe 2. Se mai pregătesc lansări pentru acest model dar nu ştiu câţi vor fi cei care le vor cumpăra, deoarece mulţi îşi modează consolă odată cumpărată. Această consolă PS 3 poate fi utilizată pentru vizionarea de filme de tip Blu-Ray sau DVD pentru că are unitate Blu-Ray şi hard disk de 80 de giga,asta nu înseamnă că nu puteţi asculta chiar şi muzică sau să vizionaţi videoclipuri. Puteţi face toate acestea, accesând meniul oferit de Sony. Aceste fişiere de tip video sau chiar şi jocuri, pot fi luate de pe Playstation Store sau Network, dar nu pe gratis şi aici mă refer la jocuri. Pe PlayStation 3 Network sau Reţeaua PlayStation puteţi să socializaţi cu alţi jucători pasionaţi de această consolă revoluţionară cu ajutorul lui PlayStation Home. Singurele lucruri ce sunt gratis, sunt jocurile demo, clipuri şi pozele.

Dacă vă interesează să achiziţionaţi consola Sony PlayStation 3, trebuie să ştiţi că veţi avea de ales una dintre multele oferte furnizate de eMAG, şi anume aveţi o reducere dacă luaţi pachetul consolă de 320 GB+joc la un preţ de circa 1.500 de lei. Însă dacă nu doriţi un astfel de pachet cu joc inclus, veţi scoate circa 1.200 de lei din buzunar şi acesta va fi de numai 160 GB/320 GB. Iar dacă doriţi să cumpăraţi un joc pentru ea atunci trebuie să ştiţi că preţurile unui joc pentru consolă nu este mai mare decât a unui pentru PC, între 100 şi 300 de lei.

Poze

Cam cum arată
Cutia

Specificaţii tehnice

PS 3 are procesor de tip Cell Broadband Engine, placă video RSX, memorie de 256 MB XDR şi principală 256MB GDDR3 VRAM, hard disk SATA de 320 GB de 2,5 inci cât unul de laptop. La capitolul conectivitate are 4 USB-uri, cititotr de carduri (SD, MS, CompactFlash), reţea, Wi-Fi-, bluetooth versiunea 2.0, şi wireless până la 7 controllere, ieşire audio-video, port HDMI, analog, digital audio.

Consola Sony PlayStation 3 Slim de 320 GB suportă mărimi video de 480p, 720p, şi 1080p, deci HD şi FullHD. Deci veţi avea nevoie şi de un televizor destul de bun pentru a beneficia de calitatea oferită de aceasta. Greutatea este de circa 5 kilograme şi nu este una ce ocupă mult spaţiu.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: silenţioasă şi performanţă, ai posibilitatea de a alege între mai multe pachete de consolă+joc, în funcţie de preferinţe. Pentru cei ce vor un gameplay ceva mai interesant pot opta pentru varianta cu Move, adică un fel de Wii sau PS 3 Kinect dar mult mai bun, iar pentru cei pasionaţi de shootere precum Call of Duty sau Killzone această tehnologie Move oferă şi un accesoriu în formă de pistol sau chiar puşcă.

Ca minusuri: Sony PS3 Slim e destul scumpă, dar ieftină dacă am face comparaţie cu un sistem desktop PC pentru gaming. Vine doar cu un controller inclus în pachet, dar un astfel de accesoriu este destul de ieftin.

Concluzie

Sony PlayStation 3 Slim sau PS3 Slim de 320 GB este una dintre cele mai avansate console şi cel mai tare la această consolă este faptul că are controller fără fir, suport FullHD prin HDMI, Blu-ray şi suport Wi-Fi.

Alte plusuri ar fi faptul că este silenţioasă, nu are probleme de supraîncălzire de tip RODD, suportă tastatură şi mouse fără fir sau pe USB şi te poţi uita la filme de pe vplay.ro.

Din păcate nu are cablu HDMI şi ar un singur controller. Un alt minus ar fi faptul că unii se plâng de PlayStation Network. Problema Blu-ray-ului se poate rezolva foarte uşor cu un hard disk extern.

După mine Sony PlayStation 3 Slim este o consolă de 4.4 stele din 5, dar poate că PS4 va fi de 5 şi va bate pe XBOX la grafică.

Te-ar mai putea interesa