Sony NWZ-Z1050

Pe parcursul anilor mp3 și mp4 playerele s-au cam demodat datorită apariției telefoanelor mobile mai sofisticate și care au standard mufă jack 3.5 mm, iar în ultimii ani au apărut smarphone-uri care au devenit din ce în ce mai accesibile (chiar și sub 400 lei). Smarphone-ul e un telefon care vine cu anumite caracteristici: sistem de operare, Wi-Fi, 3G, ecran tactil, procesor performant și spațiu de stocare mare. Însă producătorii au decis să lanseze gadgeturi doar cu conectivitate Wi-Fi (tabletele și playerele), deoarece sunt mai accesibile și oferă o experiență multimedia deosebite datorită ecranelor mai mari.

În general mie îmi plac gadgeturi care pot fi ținute într-o singură mână și care rulează Android, motiv pentru care aș dori să vă recomand un mp4 player Sony cu Android (NWZ-Z1050) care are 16GB și vine pe negru și roșu. Poate fi găsit și sub numele de Sony Walkman Z iar pe negru arată cel mai bine în special că e vorba de un produs marca Sony. Acesta e alternativa ideală la modelele Xperia S, P și U. Spre deosebire de un S, acesta costă pe jumătate, are Android 2.3.6 Gingerbread, procesor Tegra 2 și ecran WQVGA de 4.3 inci. Deci e la fel de performant ca un smartphone, însă pentru a vă conecta la internet aveți nevoie fie de un router wireles fie o tabletă/telefon cu funcție Wi-Fi Hotspot. Sony NWZ-Z1050 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pachetul
Playerul

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior, spațiul de stocare e de maxim 16GB dar nu vine cu slot pentru card microSD. Datorită Androidului funcționalitatea sa e excelentă și nu se poate compara cu un player obișnuit. Poate reda cam orice fișier media cunoscut, iar pentru fișiere mai deosebite există playere speciale. Ecranul său de 4.3 inci e unul TFT LED și are o rezoluție corespunzătoare – de 800 cu 480 pixeli.

Pe partea de conectivitate Sony NWZ-Z1050 are USB, 3.5 mm și WM-PORT. Chiar dacă din anumite puncte de vedere poate fi comparat cu un smartphone, autonomia acestuia e de 14 ore care e oarecum satisfăcătoare pentru un ecran așa mare. Bateria se încarcă în circa 5 ore, deci ceva mai mult decât un telefon obișnuit. Prezintă destul de multe funcții și caracteristici speciale: radio FM, stereo clar, DSEE, egalizator, Dynamic Normaliser, reportofon etc. Procesorul Tegra 2 e unul foarte performant motiv pentru care sistemul de operare se mișcă fluent și veți putea rula orice joc.

Pachetul conține: căștile, ghidul, cablul de date și bateria sa.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: DLNA (puteți viziona filme și poze pe un televizor compatibil), ieșire HDMI doar pentru filme, bluetooth, sunet de calitate, design elegant, procesor Tegra 2, ecran superb chiar dacă nu e unul AMOLED, poate fi folosit ca oricare alt smarphone însă nu are funcție de telefon.

Minusuri: un smartphone oferă mai mult de 14 ore de muzică.

Concluzie

Sony NWZ-Z1050 Walkman Z se adresează celor care au deja un telefon și doresc un gadget pe care să joace jocuri 3D, să navigheze pe web gratis (hotspot), să vizioneze filme HD și să asculte muzică la calitate superioară. Un smartphone cu specificațiile acestui player costă vreo 1.500 lei, dar care nu are căști ca acesta și un spațiu de 16GB. Deci nu știu dacă ar avea rost să dați acei bani în plus.

Te-ar mai putea interesa