Sony NEXC3KB.CEE4

Cel mai compact și ușor aparat cu calitate DSLR disponibil pe piața din România e aparatul foto digital Mirrorless Sony NEXC3KB.CEE4 care vine ca o alternativă pe negru la NEXC3KS.CEE4 (argintiu) și mai ieftină la modelele NEXC3DB.CEE4 (negru) și NEXC3DS.CEE4 (argintiu). Toate cele patru au specificații tehnice identice numai că vin în două culori negru (black) și argintiu (silver) iar modele mai scumpe vin și cu obiective interschimbabile plate (SEL16F28 Obiectiv plat E F2.8 de 16 mm). Aceste obiective plate fac ca gadgetul să fie și mai compact și să încape chiar și într-un buzunar. Deci dacă aveți un buget destul de mare și nu știți pentru care să optați, alegeți unul dintre aceste modele pentru că nu veți regreta alegerea în special că sunt cele mai portabile DSLR-uri. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » iar cel mai scump e cu vreo 400 de lei mai mult.

Poze

LCD
Așa arată pe negru

Specificații tehnice

Are 7 puncte de focalizare, blitz integrat (există posibilitatea instalării unui blitz extern de tip TTL preblitz) și acesta are diferite moduri de lucru (dezactivat, automat, de umplere, sincronizare blitz spate și sincronizare lentă). Senzorul CMOS are o rezoluție de 16.2 MP iar obiectivul are o dimensiune de 18 – 55 mm. Acest obiectiv are un zoom optic de 3x, o diafragmă de 22-32, lentile 18-55 mm și are o construcție formată din 11 elemente în 9 grupuri. Pe partea de captare a imaginii are sensibilitate ISO 20 – 12800, 5.5 cadre pe secundă, balans alb, șapte efecte foto cu patru opțiuni, declanșare automată și fotografiere continuă.

Fotografiile pot fi realizate până la o rezoluția de 4912 cu 3264 pixeli și salvate în format jpeg. Acesta suportă multe tipuri de carduri, printre care amintesc: Memory Stick PRO-HG Duo, SD, SDXC, Memory Stick PRO Duo și SDHC. Pe partea ed conectivitate are USB 2.0 și ieșire HDMI. Poate filma la calitate HD adică 720p. Ca și caracteristici speciale are un LCD de 3 inci care poate fi înclinat în funcție de poziția aparatului, Bravia Sync, facalizare manuală, directă, senzor CMOS Exmor, focalizare automată, AF Illuminator cu LED integrat, PhotoTV HD, sistem contrast AF, Print Image Matching III și DPOF (Digital Print Order Format).

Are o greutate de numai 225 grame și vine cu un acumulator propriu NP-FW50 care oferă 400 de cadre.

Păreri pro și contra achiziției

Sunt destule motive pentru care acest aparat e unul foarte reușit motiv pentru care nu i-am găsim nici măcar o bilă neagră. Singurul inconvenieint ar fi prețul care mi se pare un pic cam piperat.

Concluzie

Acest Mirrorless Sony NEXC3KB.CEE4 e cu siguranță cel mai compact gadget pentru fotografiere și performanțele sale sunt pe măsură.

Te-ar mai putea interesa