Sony NEXC3DB.CEE4

Acest aparat foto digital Mirrorless Sony NEXC3DB.CEE4 poate fi catalogat ca DSLR şi vine ca o alternativă de altă culoare (black – negru) la NEXC3DS.CEE4. L-ar recomanda faptul că e un Sony, că este o noutate, senzorul CMOS de 16 megapixeli, obiectivele interschimbabile, LCD-ul mare, designul de nota 10 (fără „dar” sau „poate”) şi posibilitatea de a filma la înaltă definiţie. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi zic că e unul fără concurenţă.

Poze

Din lateral
LCD

Specificaţii tehnice

Mirrorless Sony NEXC3DB.CEE4 e un aparat magnific care vine cu un senzor CMOS de 16,2 megapixeli. Are blitz intern (sau integrat), dar există posibilitatea de a i se ataşa un bliţ extern. Zoom-ul optic e de 3x, dar din moment e obiectivele sunt interschimbabile puteţi să-i ataşaţi şi obiective mai puternice. Pozele sunt salvate în format RAW sau JPEG şi pot fi depozitate pe carduri SD, SDHC, SDXC, Pro Duo sau Pro HG Duo deoarece aparatul suportă aceste tipuri de memorii. Stă destul de bine la partea de conexiuni deoarece are HDMI şi USB. Astfel prin intermediul HDMI-ului poate fi conectat la un HDTV ca mai pe urmă să poată fi admirate rezultatele. Poate capta şi clipuri video în format HD şi pot fi admirate pe LCD-ul de 3 inci. Aparatul celor de la Sony a fost testat cu mai multe sisteme de operare printre care Mac OS X, Windows XP, Vista şi 7. Nu ştiu dacă poate fi făcut să meargă pe un calculator cu Linux. Bateria ţine undeva la 400 de cadre şi zic că e foarte mult.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine (designerii s-au întrecut pe sine), e foarte performant şi de firmă.
Contra: nu filmează 1080p, adică Full HD. Până la urmă e o cameră foto şi nu una video.

Preţuri (cel mai mic preţ)

2924 lei este un preţ aproximativ pentru acest Mirrorless noutate. Pentru unii e mult, dar când eşti profesionist trebuie să dai mai mult pentru a avea ce e mai bun pe piaţă. Este posibil ca în perioada următoare să apară şi ca resigilat (sau second hand) la unele magazine online, dar mă îndoiesc că cineva nu ar fi mulţumit de un astfel de aparat. NEXC3KB.CEE4 şi NEXC3KS.CEE4 sunt două alternative mai ieftine, iar NEXC3DS.CEE4 e o alternativă pe gri.

Concluzie

Pentru cei care vor calitate, acest aparat e numai de recomandat deoarece are calităţi de nota 10 printre care aş aminti ecranul de 3 inci, senzorul de 16 megapixeli şi posibilitatea de a filma 720p.

Te-ar mai putea interesa