Sony NEX-VG20EH

Camera video Sony NEX-VG20EH de 16.1 MP pe Black/Silver (negru şi argintiu) e un model pentru profesioniştii începători şi spun asta deoarece e cel mai ieftin şi compact model din această categorie (obiective interschimbabile ca la DSLR-uri). Dacă sunteţi în căutarea unei camere deosebire care poate filma/fotografia la calitate video/foto excepţională şi nu aveţi nevoie de un zoom puternic, NEX-VG20EH e recomandarea mea în special că e destul de ieftin spre deosebire de alte modele. Caracteristicile speciale ale camerei sunt: înregistrare sunet de tip 5.1 sau stereo (microfon performant), format AVCHD, ecran tactil, efecte interesante (bokeh), portabilitatea, senzor CMOS Exmor, procesor BIONZ, înregistrare cu 24 Mb/s etc. Dacă doriţi un zoom mai puternic, puteţi opta pentru un obiectiv compatibil (montura E) care din păcate e şi scump dar e o investiţie pentru profesionişti. Întradevăr, există modele mai performante însă acelea nu sunt aşa de accesibile şi deci nu se adresează celor care sunt la început de carieră. Sony NEX-VG20EH are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Camera şi ambalajul
Aşa arată

Specificații tehnice

Senzorul de 16.1 MP de tip CMOS Exmor APS HD e unul foarte bun pentru filmare în condiţii de lumină slabă sau pe parcursul nopţii. Ca oricare altă cameră de la acest producător şi aceasta are acelaşi medii de stocare – carduri SD şi Memory Stick Pro Duo. Poate filma fără la rezoluţie 1080p/50p, sunet surround şi format AVCHD. Calitatea de înregistrare minimă e de 5Mb/s iar maximă de 28 Mb/s. Pe partea de captură video/foto are iluminare minimă de 9 lucşi, două tipuri de aspecte, balans alb etc. Obiectivul are un zoom optic de 11x, lentile foarte bune, stabilizator de imagine, mai multe tipuri de focalizări şi altele. Ecranul LCD de 3 inci e unul tactil şi vine cu tehnologie TruBlack. Are cunoscutul acumulator NP-FV70.

Pentru a vă face o idee despre ea, v-am pus un clip realizat cu această cameră video Sony:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: dotat cu microfon performant, telecomandă, funcţie pentru detectarea feţei, suportă obiective cu montură E (interschimbabil), calitate video/înregistrare excepţională,  procesor şi stabilizator de imagine foarte bune etc.

Minusuri: la un aşa preţ nu prea pot avea cine ştie ce pretenţii, probabil lipsa unui memorii interne mai mari – hdd.

Concluzie

Acest Sony NEX-VG20EH e camera video pe care o căutaţi în caz că doriţi să începe o carieră în acest domeniu şi poate fi o achiziţie inteligentă. Singurul lucru care vă poate sta în calea achiziţiei, e preţul. Poate fi luată chiar şi în rate fixe în caz că nu aveţi bani cash. Puteţi viziona chiar şi un clip cu despachetarea camerei:

Te-ar mai putea interesa