Sony NEX-F3

Sony e printre producătorii mei preferați, că vine vorba despre telefoane mobile, laptopuri, televizoare sau camere foto. Gama NEX e formată din aparate mirrorless, iar un model accesibil e Sony NEX-F3 care are un preţ bun Vezi prețul special de azi »… deloc mare pentru ceva de genul DSLR. Vine pe două culori, adică și , iar mie ]mi place cel mai mult modelul gri, adică silver. Dacă nu știați, aparatul e unul care are ecran LCD rabatabil, iar acest lucru facilitează realizarea de autoportrete și nu numai. Normal că are și posibilitatea de a filma Full HD și aceasta cred că e o facilitate foarte bună. Ca aspect și funcționaitate e foarte asemănător cu NEXC3DB.CEE4.

Poze

Din imaginile de alături vă puteți face o părere despre cum arată acest Sony NEX-F3, modelul pe negru. Din imaginea a doua se poate vedea că designul e unul destul de minimalist, iar acest lucru e caracteristic seriei alfa… numele corect al aparatului e Sony Alpha NEX-F3. 😉 Pozele se pot admira pe ecranu paratului care-i de 3 inci, dar și pe un desktop PC deoarece are card și cablu USB. Iar dacă aveți un HDTV atunci puteți să vizualizați conținutul prin HDMI pe TV.

Din față
Lateralul

Specificaţii tehnice

Sony NEX F3 vine cu un senzor foarte performant de tip CMOS care are o rezoluție de 16 megapixeli. Are 25 de puncte de focalizare, iar pozele sunt realizate în format *.jpeg sau *.raw. Filmele sunt salvate ca mp4 și avchd și asta înseamnă că vor fi de o calitate foarte bună, iar despre compresie trebuie spus că e h.264.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu un obiectiv ok, adică obiectiv 18-55 mm care e capabil de a realiza un zoom foarte ok; raportul dintre calitate și preț e unul ok, chiar dacă la prima vedere prețul vi se pare cam mare; fiabilitatea e ok; ușurința în utilizare e unul dintre punctele foarte ale acestui model… în opina mea.
Contra: prețul e ceva cam mare, dar trebuie ținut cont că nu e un aparat compact ci un fel de DSLR, deci aparat foto profesional.

Concluzie

Dacă ești un fotograf amator care vrea să devină profesionist ori un fotograf profesionist atunci această cameră ar fi pentru tine. Dacă vreți să urmăriți un vide review atunci vi-l recomand pe cel de mai jos care e foarte bine realizat și sunt prezentate funcțiile importante ale aparatului.

Te-ar mai putea interesa