Sony NEX-7

Sony NEX-7 numit și NEX-7K este un aparat mirrorless de la Sony care se evidențiază prin senzorul CMOS Exmor de 24,3 megapixeli și o mulțime de alte caracteristici de top care am să încerc să le evidențiez mai jos. Evident că nu este un aparat pentru amatori și asta vă puteți seama după senzor. Un amator nu are ce să facă cu mai mult de 10-16 MP, pe când un profesionist (fie el chiar și paparazi) va vrea ca pozele captate să surprindă toate detaliile importante.
Modelul de față vine în mai multe combinații, dar cea mai populară e cea cu obiectivul 18-55mm care are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Vine pe negru și nu știu ca în România să fie prezente alte variante de culori. Ecranul din dotare e unul mare de 3 inci și o să vă ajute la vizionarea pozelor sau clipurilor captate. Poate ecranul vi se pare mic, chiar dacă nu există camere cu ecrane mai mari de 3 inci, și de aceea trebuie știut că puteți viziona fișierele media pe un TV ori laptop deoarece gadgetul e dotat cu porturi USB și HDMI, dar are și suport pentru o mulțime de carduri.

Aparatul
Ecranul

Specificaţii tehnice

Vine cu un senzor CMOS care e mult peste orice CCD, iar cu ajutorul obiectivului din dotare o să puteți capta poze și filme la ce calitate doriți (pozele la maxim 24MP, iar filmele la maxim 1080p). Despre filmare nu știu dacă se realizează cu sunet stereo ca la , însă nici nu știu dacă acest tip de filmare e important pentru dvs. deoarece până la urmă e un aparat foto.
Vine cu multe efecte așa încât pozele să iasă precum cele captate cu aplicația de smartphone numită Instagram, iar editarea în Photoshop va fi inutilă pentru majoritatea pozelor… asta dacă clienții nu sunt prea pretențioși.

Păreri pro şi contra

Pro: senzorul e foarte bun; obiectivele pot fi schimbate cu ușurință așa încât pozele să le faceți la ce calitate doriți; vine cu acumulatori care țin normal, adică undeva la 335 cadre; are bliț integrat, iar dacă nu vă place atunci puteți atașa un bliț extern, chiar și unul de tip wireless; pozele pot fi captate într-o mulțime de tipuri de fișiere.
Contra: prețul e doar accesibil profesioniștilor.

Concluzie

Dacă mă uit în urmă cu vreo 2-3 ani atunci văd cât de mult a progresat Sony. Nu știu dacă ați avut aparate de la acest brand și vă loveați de problema cardurilor în sensul că nu puteai folosi doar carduri de la Sony. Acum s-au deșteptat la minte și văd că te lasă să pui ce card dorești. În rest, dacă vrei o alternativă la DSLR-urile celor de la Nikon atunci acest Nex cred că ar fi foarte bun, iar mai multe detalii legate de utilizarea sa poți vedea din preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa