Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Sony NEX-5R, aparat foto Mirrorless

Actualizare 6.05.2013: Sony NEX-5R costă acum 2599 lei (reducere substanțială față de 3399 lei cât costă inițial) la magazinul #1, pe gând la magazinul #2 Sony NEX-5RK costă 2699 lei, dar oferă cadou un Sony DSC-WX60 + card + geantă (vezi oferta reduceri și cadouri la toată gama Sony NEX prin care economisești până la 829 lei).

Articolul din 5.01.2013:
Aparatul foto compact Sony NEX-5R e un mirrorless de ultimă generație iar pentru cei ce nu știu ce e un mirrorless, e un aparat foto compact cu obiectiv performant (comparabil cu cel al unui DLSR). Deci e o cameră foto care poate oferi calitate DSLR la dimensiuni reduse, de aceea prețul e cea mia mare. Se adresează celor care călătoresc fie că sunt amatori fie profesioniști. Puteți realiza fotografii excelente datorită obiectivului care bineînțeles e unul interschimbabil (există diverse obiective chiar și mai mici). Poate filma decent având în vedere senzorul, zoomul optic și procesorul de imagine – 1080 la 50p. Pentru a vă face o idee cât de bine se descurcă, am postat un clip cu o filmare. Un așa model numit NEX-5R are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

E disponibilă în trei culori: negru, alb și argintiu. Poate fi o alternativă bună la un model Galaxy Camera care vine cu Android. Spun asta deoarece oferă o calitate mai bună, însă Android-ul oferă o funcționalitate superioară.

Așa arată

Așa arată

Ecranul

Ecranul

Specificații tehnice

Are un senzor Exmor R de 16.1 MP care oferă imagini excelente fie că luminozitatea e scăzută. Chiar și procesorul și stabilizatorul de imagine influențează calitatea imaginii. Obiectivul inclus e unul foarte bun având dimensiuni decente – 18-55 mm, dar nu și pentru cei care călătoresc (o soluție ar fi să-l demontați). Pe partea de captare imagine prezintă următoarele caracteristici: captare 10 cadre pe secundă, balans alb, declanșare automată, sensibilitate ISO reglabilă sau auto etc.

Poate filma destul de bine și la rezoluție FullHD cu 50 de cadre pe secundă. Bineînțeles acel obiectiv e inclus și nu vă oprește nimeni să luați unul mai mic. Are o baterie reîncărcabilă care oferă o autonomie de circa 330 de cadre. Caracteristicile speciale sunt: montură E doar de la Sony, ecran rabatabil, Wi-Fi, procesor Bionz etc. Jos am pus o mică demonstrație cu ce poate acest gadget:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran rabatabil (poate fi util în special pentru aparatele foto care nu a vizor), calitate DSLR, Wi-Fi, filmează excelent, are un grip bun, portabil și compact.

Minusuri: cam scump.

Concluzie

Acest Sony NEX-5R e un aparat foto decent și chiar dacă are un preț cam mare, poate fi luat chiar și în rate. Dacă vă interesează conținutul pachetului și cum ar arăta aparatul, v-am pus următorul clip:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu