Sony NEX-5NK

Acest aparat foto Mirrorless Sony NEX-5NK Black poate caracterizat ca fiind compact, solid și ușor. Spun asta pentru că acesta e o cameră foto digitală cu calitate DSLR, are carcasă robustă și potabilă (poate fi luată pe ori și unde). Ar putea fi o alternativă la modelul NEXC3DB.CEE4. Chiar dacă nu e un DLRS are caracteristicile unui DSLR și aici mă refer laygomotul redus în timpul fotografierii, defocalizarea fundalului și are un senzor de 16.1 megapixel de tip Exmor APS HD. După cum bine știți mai toate aparate foto Sony printre care se află și acesta au procesul de imagine BIONZ. Acesta are o montură E pentru obiectivele interschimabile dar și una A cu ajutorul unui convertor opțional. Aveți de ales între două modele care vin pe două culori interesante – negru și argintiu. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

LCD-ul rabatabil
Pe argintiu

Specificații tehnice

Mai precis are montură E F3.5-5.6 de 18-55 mm care include și un teleobiectiv util care are un zoom foarte bun. Are 25 de puncte de focalizare, dar nu are un blitz integrat ci e nevoie de unul extern TTL. Obiectivul are un zoom digital de 10x și focalizare automată. Pe partea de captare imagine are sensibilitate ISO 100-25600, fișierele sunt salvate în format JPEG, diverse efecte etc. Pentru acesta puteți folosi carduri de tipul SD dar și cele Memory Stick PRO Duo. Are conectivitate USB 2.0 la viteză mare și ieșire HDMI. Deasemenea are posibilitatea filmării la calitate 1080p. Trebuie să știți că acest Sony NEX-5NK are o autonomie de 420 de cadre datorită unui acumulator propriu foarte bun – NP-FW50. NEX-5NK are o mulțime de caracteristici speciale dar nu ar avea rost să le enumăr pe toate deoarece multe dintre acestea le-am specificat deja și de aceea le voi enumera doar pe cele care nu vi le-am spus: diferite tipuri de expunere printre care și iAUTO, rotire automată a imaginii, ecranul cu tehnologie TruBlack Xtra Fine, înregistrează în format MPEG-4 dar și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Puteți filma clipuri la calitate Full HD printr-o singură apăsare de buton la calitate AVCHD și sunet stereo. Există posibilitatea fotografierii cu 10 cadre pe secundă. Setările pot fi făcute cu ușurință datorită ecranului rabatabil de 3 inci TruBlack și care e unul tactil. Alte plusuri sunt: sistemul antipraf, funcția de compensare a umbrelor și aberațiilor, multe efecte, setări, moduri și posibilitatea vizionării fotografiilor panoramice 3D pe televizoare 3D compatibile. Ca minusuri ale acestui DSLR Sony e prețul, lipsa unui blitz integrat, dar și lipsa unui pachet promo cu obiectiv interschimbabil de dimensiuni mai mici cum are alternativa menționată de mine mai sus.

Concluzie

Acest Mirrorless Sony NEX-5NK Silver e ușor de folosit de amatori deoarece are noua interfață Photo Creativity iar ecranul tactil dă posibilitatea utilizatorului să acceseze mai rapid meniurile și să aleagă setările dorite.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Sony NEX-5NK”

Comentariile sunt închise.