Sony Music Cam Recorder HDR-MV1, cameră video cu PCM liniar

Sony Music Cam Recorder HDR-MV1 e o cameră video deosebită care nu mai necesită un microfon extern deoarece și așa înregistrează destul de bine cu microfonul unidirecțional. E un gadget compact care poate filma 1080p cu 30 fps. Prețul său mi se pare foarte bun pentru ce oferă și cât de bine filmează (am pus acel clip la final). Interfața sa e destul de ușor de folosit motiv pentru care nu are nevoie de multe butoane. Nu prea îmi place acel joystick deoarece e cam greu de folosit, mai bine puneau 5 butoane în formă circulară. E dotat cu tehnologii wireless ca WiFi și NFC. Cea NFC e destul de utilă dacă aveți un gadget similar deoarece îmbunătățește transferul datelor.

Nu mi se pare scumpă deoarece nu sunt multe modele ca și acesta. Mai sunt și cele sport dar acelea sunt ceva mai scumpe și ca și dimensiuni sunt similare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Camera
Camera

Lentilele sale sunt destul de bune astfel că puteți filma fără probleme tot ce e în fața voastră. Are un senzor de 2.3″, o iluminare de 9 lucși, balans alb, mod AE, compensare backlight etc. Cam toate aparatele de la acest brand suportă aceleași tipuri de carduri. Dacă nu aveți un card de memorie mare, puteți alege o calitate de filmare HD (în special dacă nu aveți un monitor sau TV Full HD). Camera are interfață HDMI și e cea mai uzuală/bună ieșire video.

Bineînțeles, are o baterie proprie și care oferă o autonomie proprie. Ecranul nu e foarte mare dar are o diagonală de 2.7 inci și o rezoluție suficient de bună. Înregistrările le puteți transfera ori viziona pe un alt gadget dacă alegeți o tehnologie de transfer wireless și un cablu HDMI. Are doar 165 grame deci e ceva mai greu decât un phablet (smartphone mai mare) dar nu cu mult.

Plusuri: calitatea audio/video e superioară chiar dacă dimensiunile sale sunt reduse, Exmor R, NFC, WiFi, design compact etc.
Minusuri: nu-mi place acel joystick.

Sony Music Cam Recorder HDR-MV1 poate înlocui oricare altă cameră video veche dar trebuie să ținem cont și de segment – compact. Nu putem compara aceasta cu un profesională, sport sau cu dotări diferite (videoproiector, tehnologie 3D etc).

Te-ar mai putea interesa