≡ Meniu

Sony KDL42EX440BAEP

Acest televizor LCD Sony KDL42EX440BAEP e unul de 107 cm și nu e vorba de un Smart TV, ci de un televizor obișnuit cu diagonală mare. Deci nu costă chiar așa de mult dar nu e nici prea ieftin. KDL-42EX440 are un design interesant și aici mă refer mai multe: margini înguste, forma piciorului și partea de jos a televizorului. Din păcate nu e un model LED dar are backlight LED. Întradevăr, nu e același lucru însă contrastul dinamic e foarte mare. Poate rada fișiere media prin intermediul portului USB și nu e chiar grozav pentru a viziona filme 3D – 50 Hz (avea nevoie de un refresh mult mai mare). KDL42EX440BAEP are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Cam așa arată

Din lateral

Specificații tehnice

Ecranul de 107 cm sau de 42 de inci e de tip LCD iluminat cu LED. Din păcate nu se compară cu unul LED din câteva puncte de vedere, însă e mai accesibil. La capitolul audio are două difuzoare de 8W, Dolby Digital și Dolby Digital Plus. Vine și cu o mulțime de tehnologie de imagine care îmbunătățesc calitatea imaginii (culori, contrast și refresh). E ideal pentru vizionat filme și jocuri dar cred că există alternative care par a fi mai atractive. Însă, alegerea e a voastră iar dacă vreți un TV mare și nu vreți tehnologie 3D sau mai știu eu ce, poate fi o alegere potrivită.

Sony KDL42EX440BAEP vine atât cu tuner TV DVB-T/C cât și cu player multimedia incorporat. Acest player are funcție de redare a conținutului media pe memoria USB sau hard. Are porturi care: VGA, USB, Scart, două HDMIuri, minijack 3.5 mm etc. Deci puteți conecta și o pereche de căști atunci când nu doriți să deranjați pe cei de lângă. Consumul nu e așa mare având în vedere că e un LCD – 95 W. Caracteristicile speciale sunt următoarele: EPG, control parental, radare USB, senzor de lumină și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu senzor de lumină (reglează luminozitate în mod automat), telecomandă de tip tastatură, redare USB, multe porturi etc.

Minusuri: putea fi puțin mai ieftin și consum mare (tipic LCDurilor).

Concluzie

Acest Sony KDL42EX440BAEP a apărut recent și pot spune că nu poate concura cu modelele de pe piață în special cu cele de 80, 81 sau 82 cm deoarece acela stau foarte bine la capitolul funcționalitate (tehnologie 3D, LED și sunt Smart TV). Deci aveți din ce alege iar dacă nu vă interesează diagonala cu doar funcțiile, un Smart TV e o alegere bună.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu