Sony KDL37EX521BAEP

Televizorul LED Sony KDL37EX521BAEP (sau 37-EX521) vine din seria EX521 şi e mai bun decât modelul KDL32EX421BAEP deoarece imaginea e Full HD, are aceleaşi conexiuni de web, iar după un update la firmware are şi browser web, nu numai suport pentru Skype. Datorită conexiunilor de reţea, adică LAN şi WLAN (e wireless ready) şi după ce îi faceţi actualizare programului televizorului acesta va fi un Internet TV la preţ accesibil. Imaginea e de foarte bună calitate deoarece are o rezoluţie optimă de 1920 pe 1080 pixeli, însă rata de reîmprospătare e de doar 50 herţi, dar cred că e suficientă. Datorită rezoluţiei mari cred că filmele Blu-ray vor fi afişate fără nicio pierdere de detalii dar refresh-ul de 50 herţi mă pune pe gânduri (televizoarele ceva mai scumpe au refresh de 60, deci nu cu mult mai mult).

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu ştiu dacă (pentru mulţi) e mare sau mic, dar mi mi se pare că e mai mult modic. Însă la acest preţ era interesant dacă nu era nevoie de actualizarea firmware-ului pentru acele funcţii (browser, Skype etc.).

Poze

Pe masă
Montat pe perete

Specificaţii tehnice

Sony KDL37EX521BAEP este un LED modern care are şi un sunet foarte bun deşi are numai două difuzoare care produc per total 20 W. Televizorul di nacest mic review e dotat şi cu decodoare de la Dolby şi multe alte tehnologii care ar trebui să îmbunătăţească sunetul dar nu cred că are rost să le enumăr pe toate.

Ecranul de 94 centimetri e pentru cei care vor mai mult de la un televizor şi trebuie spus că poate afişa filmele Blu-ray foarte clar deoarece are tehnologie LED, suport 1080p şi multe tehnologii legate de imagine de la Sony (care din nou nu cred că are rost să le enumăr).

Cu KDL37EX521BAEP poţi viziona şi programe TV în format digital de la RDS sau UPC deoarece are incorporat un tuner digital DVB-C care poate reda programele de înaltă definiţie. De asemenea, KDL37EX521BAEP are şi tuner DVB-T şi player multimedia despre care cred că poat reda inclusiv mkv fără probleme cum ar fi lag-urile.

Stă decent şi pe partea de conectivitate deoarece are USB, LAN, HDMI, D-Sub dar şi multe alte conexiuni. Probabil că cele mai importante sunt conexiunile de reţea şi HDMI-ul. Prin HDMI puteţi conecta un laptop sau o cameră la HDTV pentru a vedea la calitate maximă ce aţi filmat.

Păreri pro şi contra

Pro: diagonala e foarte mare, claritatea imaginii a lui KDL37EX521BAEP e foarte bună şi probabil că cel mai mare plus ar fi faptul că primiţi un an garanţie în plus la achiziţia televizorului şi asta ar valora undeva la 200 lei.
Contra: ar fi fost bine dacă browserul şi capabilitatea Skype erau utilizabile fără actualizări

Concluzie

Sony KDL37EX521BAEP e un televizor pentru cei care vor un TV cu o diagonală mare, conexiuni pentru ‘net şi dotări multiple. Nu cred că-i va dezamăgi, iar alături este un clip care demonstrează capabilităţile seriei EX521 din care face parte şi KDL37EX521BAEP

Te-ar mai putea interesa