Sony HX9V

Aparatul foto digital Sony Cyber-Shot DSC-HX9V de 16.2MP Negru e unul dintre cele mai performante modele de la ora actuală și de aceea a fost ales de EISA ca și produsul anului (în categoria sa). E dotat cu un senzor Exmor R, GPS (ca să știți unde ați făcut fotografia), obiectiv cu zoom 16 x și unghiuri largi, mod automat de fotografiere (apropiat de cel al DSLR-urilor) etc. Deci puteți realiza fotografii la calitate apropiată de cea a DSLR-urilor și la dimensiunile unui aparat compact. Întradevăr, e puțin mai mare decât un aparat compact clasic dar e ușor de folosit cu o singură mână în special că are butoanele în partea dreapta (deci nu are ecran tactil). Un model cu tehnologie inovatoare (oglindă translucentă) e SLT-ul A65 și care e o alternativă mai profesională. Însă, acel SLT e destul de scump și deci nu poate fi achiziționat de oricine. Acest Sony HX9V se adresează celor care vor un gadget portabil care să intre fără probleme într-un buzunar. DSC-HX9V are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul său e de 16.2MP după cum am precizat mai sus și e numai bun pentru fotografiere în condiții de lumină scăzută – Exmor R. Pentru fotografii mai clare, HX9V are stabilizator de imagine SteadyShot și procesor de imagine BIONZ. Foarte filma la calitate HD/Full HD fără probleme dar tot nu se poate compara cu o cameră video cu zoom optic puternic. Obiectivul său are lentile foarte bune, zoom digital 64x, zoom optic 16x iar acesta e însoțit de un blitz integrat. Pe partea de control al fotografiei are fotografiere continuă cu 10 cadre pe secundă, detectarea feței/zâmbet, presetări, balans alb și sensibilitate ISO 100-3200 (dar și automat). Sony HX9V are conectivitate USB și conector multifuncțional. Acumulatorii NP-BG1 oferă circa 205 minute de autonomie sau 410 cadre. În pachet sunt doi acumulatori, cureaua de mână, aparatul Sony HX9V și încărcătorul. Mai are și o mulțime de funcții și efecte dar o parte din acelea le găsiți și pe modelele anterioare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: poate realiza panorame 3D, prețul e oarecum acceptabil, autonomie mare, calitatea fotografiilor e apropiată de cea oferită de DSLR-uri, portabilă și e o alternativă bună la un Mirrorless.

Minusuri: nu are un card inclus.

Concluzie

Sony Cyber-Shot DSC-HX9V e recomandarea mea pentru cei ce vor să capteze anumite momente din viață la calitate Mirrorless sau pentru fotografii care se află la început de carieră. Jos am pus o prezentarea a acestui aparat foto compact:

Te-ar mai putea interesa