Sony HX5V

Acest aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-HX5V vine cu o husă transparentă şi moale care poate proteja gadgetul împotriva umezelii, prafului şi şocurilor. Pentru a vizualiza fotografiile de pe acesta nu mai trebuie să scoateţi aparatul din husă deoarece e destul de transparentă şi puteţi chiar realiza fotografii subacvatice cu aceasta. Alternativă la acest model e DSC-WX7. Pe lângă faptul că puteţi fotografia, mai puteţi filma la calitate 1080p la calitate superioară şi clară. Acest Sony HX5V beneficiază şi de compresie AVCHD. Sony HX5V vine cu modul iAuto care vă permite să realizaţi fotografii foarte reuşite indiferent de condiţile meteo, anotimp sau momentul zilei respective deoarece reglează automat în funcţie de intensitatea luminii şi a culorilor din scena respectivă. Mai sunt şi alte caracterstici, funcţii şi tehnologii prezente pe acesta dar pe acelea le voi enumera la partea de specificaţii tehnice. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
LCD-ul

Specificaţii tehnice

Sony HX5V are un senzor de 10.2 MP care e unul de tip CMOS Exmor R care împreună cu procesorul de imagine BIONZ vor da un plus de calitate fotografiilor. Acest senzor are o dimensiune de 1/2.4″ și vine și cu stabilizator de imagine numit SteadyShot. Fotografiile pot fi salvate în format jpeg la rezoluții de până în 2592 cu 1944 pixeli. La capitolul optică are zoom digital de 20x, unul optic de 10x, o diafragmă de 3.5 – 5.5, expunere +/-2.0 EV și alte caracteristici.

Pe partea de control a fotografiei HX5V are fotografiere continuă, detectarea feței, declanșare la zâmbet, diferite presetări, balans alb și sensibilitate ISO 125-3200. Poate șifilma la calitate 1080p iar filmările pot fi salvate în format avi, mp4 și AVCHD. Blitz-ul e unul integrat care poate fi setat ca automat, activat sau dezactivat după preferințele utilizatorului. Ecranul are o diagonală de 3 inci și e unul simplu și de ci nu e unul tactil. Suportă diverse tipuri de carduri printre care amintesc: Memory Stick Duo, High Speed și -HG Duo.

Ca și conexiuni Sony HX5V are USB 2.0 și ieșire audio-video. Are un acumulator de tip Litiu G care oferă o autonomie de 155 minute sau 310 poziții. În pachet veți găsi un CD, adaptor HDMI, curea de mână, cablu de alimentare, cablu de conectare multiplă, încărcător pentru acumulator și acumulatorul NP-BG1.

Păreri pro ş contra achiziţiei

Pro: prețul, designul, carcasa foarte robustă, calitatea imaginilor și provine de la un producător bun.

Contra ar fi: lipsa unui card de memorie care să fi fost inclus în pachet.

Concluzie

Acest Sony Cyber-Shot DSC-HX5V e ideal pentru cei care vor să plece într-o excursie și au nevoie de un aprat performant și compact.

Te-ar mai putea interesa