Sony HDRTD30

Sony HDRTD30 e o cameră video de ultimă generație care poate filma 3D și pentru acest lucru are nevoie de doi senzori și nu de unul. Deci prețul mai mare e justificat de senzorul în plus, dotările și tehnologiile noi. Și așa fiecare senzor e de 20.4MP și e de tip Exmor R. Acest tip de senzor e perfect pentru filmare în condiții de luminozitate scăzută dar și când aveți doar lumină artificială (fără utilizare unei lămpi). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Seamănă destul de mult cu predecesorii săi, doar că oferă câteva caracteristici mai bune.E normal săi fie mai mare decât una obișnuită și mai grea.

Din lateral
Din lateral
Din față
Din față

Specificații tehnice

Are doi senzori CMOS Exmor R de 20.4 MP (dimensiune de 1/3.91″). Având în vedere că nu are memorie internă, înregistrarea se face doar pe cardul de memorie care trebuie achiziționat ulterior. Cardul care vi-l recomand e unul de 16GB de tip SDHC (dar puteți alege și alte modele cu clase bune – 6 sau 10). Poate filma în modul 1080 / 50i, iar aceasta poate influența autonomia sa. La capitolul captură foto/video are iluminare minimă de 6 lucși, aspect 16:9/4:3, mod AE, compensare backlight și balans alb. Obiectivul său e unul cu zoom optic de 10x, zoom digital 120x și lentile 3.2 – 32 mm. Filmările sunt cu sunet 5.1 și pot fi vizionate pe această cameră datorită ecranului de 3.5 inci și a difuzorului incorporat.

Pe partea de conectivitate are: USB, HDMI, intrare microfon, AV și compozit. Poate fi conectată la un TV 3D pentru vizionarea filmărilor 3D sau 2D. În pachet sunt incluse: cablul HDMI, cablul de alimentare, cablul USB, telecomanda și bateria reîncărcabilă proprie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitate excelentă de filmare chiar și noaptea, poate filma 3D, ecran generos și tactil, construcție robustă (similară care poate fi găsită și la anterioarele), obiectiv G (unghiuri largi de filmare) și GPS (veți ști unde ați fotografia sau filmat).

Minusuri: nu are memorie internă și zoom optic de 10x.

Concluzie

Acest Sony HDRTD30 e un gadget ideal pentru filmare chiar și în modul 2D, iar un minus de luat în considerare e zoomul optic. În acest buget veți găsi modele cu zoom optic mai puternic și cu caracteristici tehnice similare (dar nu cu tehnologie 3D). Am pus un clip cu prezentarea acestui model și puteți vedea cât de bine arată de aproape:

Te-ar mai putea interesa