Sony HDRPJ650

Sony HDRPJ650 e o cameră video compactă și performantă care spre deosebire de multe, oferă un videoproiector incorporat. Sunt multe modele cu videoproiector de la acest producător, dar dacă nu vă interesează acea dotare, există modele cu doi senzori – filmare 3D. Pe scurt, e un aparat ideal pentru filmare deoarece are un senzor de 20.4MP, stabilizator de imagine foarte bun, filmează 1080i la 50p, zoom optic 12x și altele. Senzorul nu e unul obișnuit ci unul Exmor R care poate fi găsit doar pe camere mai scumpe. Acesta îmbunătățește calitatea imaginii când luminozitatea e scăzută. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se observă că acel videoproiector e așezat în lateral, în partea din față a ecranului. În partea superioară poate fi instalat un microfon extern (vezi clipul de la final).

Așa arată
Așa arată
Obiectivul
Obiectivul

Specificații tehnice

Senzorul CMOS Exmor R de 20.4 MP e foarte bun și nu-l veți găsi la multe camere video deoarece e destul de mare. Înregistrarea se poate face doar pe cardul de memorie care trebuie achiziționat ulterior (recomandarea mea ar fi un card mare de 16GB și de tip SDHC). Are nevoie de un card performant în având în vedere că poate înregistra cu cel mult 28 Mb/s. Obiectivul său oferă un zoom optic de 12x, zoom digital 160x, lentile 2.9 – 34.8 mm și altele. Ecranul de 4 inci e unul decent pentru vizionarea înregistrărilor în special că are o rezoluție de 921 K.

La capitolul porturi are cele mai utile porturi: HDMI, USB, compozit, ieșire audio și intrare microfon. Alte caracteristici ale acestui model sunt: ecranul tactil, mod iAuto, declanșare la zâmbet, Golf Shot, GPS și altele dotări care probabil le știți de la alte modele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are GPS (veți ști undeva ați filmat), videoproiector incorporat, senzor de 20.4MP de tip Exmor R (deci e bun și pentru a fotografia), înregistrare cu sunet 5.1, filmare 1080i cu 50p, ocular și calitate de înregistrare 28 Mb/s.

Minusuri: e destul de scumpă pentru cine nu folosește videoproiectorul.

Concluzie

Acest Sony HDRPJ650 e o alegere bună pentru cei care vor să vizioneze înregistrările făcute cu această cameră și nu are un televizor FullHD corespunzător. Se adresează chiar și profesioniștilor și e evident acest aspect deoarece nu e o cameră accesibilă. Jos am pus un clip cu acesta și se vede ce tip de microfon puteți conecta la acesta (microfon extern):

Te-ar mai putea interesa