Sony HDRPJ240EB, cameră cu proiector incorporat

Sony HDRPJ240EB e o cameră video modernă cu proiector incorporat. Încă de anul trecut observam tendința producătorilor de camere de a integra videopriectoare în dispozitivele lor. Ideea nu e nouă însă nu e rău că au făcut un astfel de aparat. În trecut am asistat la un telefon cu facilitatea de proiecție – Galaxy Beam, însă pe un telefon nu știu cât de utilă e această facilitate.
Acest dispozitiv se adresează acelora care vor un aparat profesional cu care să capteze amintiri la o calitate superioară.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe acești bani primim un aparat cu un senzor (CMOS Exmor R) de 9,2 megapixeli și cu un procesor super rapid numit Bionz X.

Aparatul
Aparatul

Specificațiile importante, pe lângă cele menționate mai sus, sunt suportul pentru diverse tipuri de carduri, posibilitatea filmării la rezoluție 1920×1080 pixeli, ecranul LCD mare și proiectorul incorporat.
Imaginile sau clipurile care le captați pot fi văzute pe ecranul LCD de 2,4 inci, pe un televizor (folosind portul HDMI) sau utilizând proiectarea. Normal că există și alte metode de a scoate filmările, dar acelea sunt mai primitive.
Referitor la proiector trebuie știut că e un lucru foarte interesant și pe care mulți cred că îl așteptau ca o facilitate. Rezoluția nu e așa de mare, ci doar de 640×360 pixeli, dar eu zic că e mai mult decât suficient.

Lucrurile care le vei aprecia la Sony HDR-PJ 240 EB sunt greutatea mică de circa 230 grame, senzorul CMOS puternic (funcționează cu o iluminare minimă de 6 lux), costul de achiziție care nu e prea mare și portabilitatea (oferită de greutatea mică menționată mai sus și de bateria care ține mult). Nu e rău nici faptul că are zoom optic de 27x care o să vă ajute să faceți poze ori filme de la distanță.

Dacă la un moment dat acest model nu o să fie disponibil atunci aici o să găsiți alte camere cu facilitatea de proiecție.

Concluzia mea referitoare la acest model e că e foarte bun pentru începători cât și pentru avansați.
Ce am uitat să precizez e că poate înregistra cu sunet stereo, însă difuzorul incorporat e doar unul mono. Iar, referitor la zoom trebuie știut că microfonul e unul cu zoom. 😉

Lasă un comentariu