Sony HDRCX240EB, cameră video

Dacă te interesează o cameră video bună atunci Sony îți sare în ajutor cu Sony HDRCX240EB. E un model semi profesional care poate filma Full HD cu sunet stereo, iar dacă vreți să vedeți rezultatul atunci o puteți face pe ecranul LCD de 6,8cm și cu ajutorul difuzorului incorporat (difuzorul e mono).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », acesta fiind deloc mare dacă e să ne gândim că poate filma 1080p, că are zoom optic 27x, o greutate de sub 200 grame și că e ușor de utilizat. Din imaginea alăturată puteți vedea mai bine cum arată camera HDR-CX240EB.

Aparatul
Aparatul

Modelul de față vine cu un senzor (CMOS Exmor R) de 9,2 megapixeli care poate filma maxim 1920×1080 la 50p. De asemenea poate fotografia, însă e făcut mai mult pentru filmare. Fotografiile vor fi foarte bune deoarece procesorul de imagine e unul foarte rapid numit BIONZ X. Cât despre obiectiv, acesta e unul Zeiss.
Zoom-ul optic 27x e un mare plus deoarece nu sunt multe cu așa ceva la acest preț, iar cel digital de 320x e și el bun, dar nu e optic.
Pentru a extrage clipurile de pe el puteți folosi carduri de memorie sau portul USB. Normal că are și HDMI pentru a vedea filmările pe un televizor. Dacă nu aveți un laptop ori un card reader care să citească cardurile aparatului atunci aș recomanda să conectați aparatul prin USB la un laptop.

Ce e de apreciat la acest model e că arată foarte bine, că nu costă deloc mult și că filmările sunt foarte calitative. Nu era rău dacă avea un zoom optic mai mare, dar e bine și așa.

Deci, dacă îți câștigi existența de pe urma realizării de filmări sau ai vrea să te apuci de așa ceva atunci îți recomand această cameră. Poate că pe telefoane cei de la Sony nu sunt prea străluciți, dar pe domeniul foto-video nu-i poate întrece nimeni. Aparatele nu arată mare lucru pe parea de design, dar ce e înăuntru nu poate fi întrecut de nici un alt brand care face camere video.

Te-ar mai putea interesa