Sony HDR-XR160EB

Camera video Sony HDR-XR160EB se adresează celor care au nevoie de un gadget cu filma HD și Full HD sau poate doresc să schimbe vechiul model cu unul mai performant deoarece plănuiesc o vacanță pentru următorul sezon. O alternativă la acesta ar fi modelul Sony HDR-CX360VE/TC. Dacă nu vă prea pricepeți în alegerea unui model bun atunci eu vă recomand să vă uitați după modelele cu filmare 1080i cu 60p, mod de de stabilizare activă cu Steady Shot (tehnologie care corectează tremuratul), înregistrare în condiții de luminozitate redusă (senzorul CMOS Exmor R) și culori cât mai reale. Deci cam acestea ar fi în mare caracteristicile lui Sony HDR-XR160EB având în vedere că e un model de categorie medie. Vine cu un finisaj negru foarte interesant iar ecranul tactil e unul folositor atunci când doriți să alegeți unele setări din meniu. Prețul bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

În mână
Meniu

Specificații tehnice

Acesta vine cu un spațiu de stocare de 160 de giga care după părerea mea e suficient motiv pentru care nu mai e nevoie de un card de memorie. Folosește un senzor de 4200K de 1/4 inci numit CMOS Exmor R care are un filtru de 37 mm. Acceptă carduri de memorie de tip SDXC, SDHC, SD, Memory Stick PRO HG-Duo și Memory Stick PRO Duo. Formate video de înregistrare sunt AVCHD și STD iar filmările pot fi salvate în forma MPEG4-AVC sau MPEG2-PS. Există posibilitatea de a alege aspectul de imagine dorit (4 pe 3 sau 16 pe 9). Deasemenea aveți posibilitatea să și fotografiați la rezoluții de 3.3 MP și salva în format jpeg. Are un ecran tactil de 3 inci și un difuzor stereo incorporat.

HDR-XR160EB are un zoom digital de 360x /42 extins și unul optic de 30x. Stabilizatorul de imagine e unul Steady Shot cu modul activ. Pe partea de conectivitatea are USB, mufă pentru microfon, HDMI, ieșiri S-Video și compozit. HDR-XR160EB foloseșete un acumulator NP-FV50.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: calitatea imaginilor e foarte bună, dă impresia unui gadget rigid, filmează decent pe tip de seară (luminozitate scăzută), multă memorie internă, zoom optic 30x, modul iAuto care e mai bun decât cel automat clasic etc.

Ca minusuri: în locul unde ar trebui să fie o talpă are loc pentru montarea unei lămpi externe sau unui microfon extern.

Concluzie

Camera video Sony HDR-XR160EB stă destul de bine pentru un model din segmentul mijlociu și vine cu caracteristici de luat în considerare cum ar fi: recunoașterea feței, zoom digital de 42x, sunet 5.1 surround, 3.3 MP și memorie internă de 160 GB. Acesta se descurcă mult mai bine cu câteva setări din meniu pentru culori ceva mai bune.

Lasă un comentariu