Sony HDR-CX730E

Această cameră video Sony HDR-CX730E Full HD Black e una din multele modele care beneficiază doar de înregistrare pe card și nu pe memorie, dar care poate filma 1080/50p, are senzor CMOS Exmor R, obiectiv Vario-Sonnar cu lentile Carl Zeiss, focalizare manuală și vizor electronic. Mai sunt și alte caracteristici însă acest tip de cameră nu se adresează celor care vor un zoom puternic ci acelor persoane care vor imagini clare indiferent de condițiile meteo sau de luminozitate. Noile modele vin cu stabilizator de imagine SteadyShot echilibrat (13 ori mai eficient), care oferă cea mai bună calitate indiferent dacă vă tremură mâna sau subiectul se află în mișcare. HDR-CX730E are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Sony HDR CX730E 1
Așa arată
Sony HDR CX730E 2
Mai din lateral

Specificații tehnice

Senzorul său are o rezoluție de 24.1MP și deci poate să realizeze fotografii destul de bune indiferent de intensitatea luminii – CMOS Exmor R. Poate filma doar pe cardul de memorie deci aveți nevoie și de un card care din păcate nu e inclus momentan în pachet, însă unul de cel puțin 8GB ar fi decent. Obiectivul său are un zoom optic de 10x, zoom digital 120x, stabilizator de imagine avansat, lentile 3.8 – 38.0 mm etc. Pe partea de audio are înregistrare 5.1, microfon cu zoom incorporat și difuzor stereo. Ecranul său e unul de 3 inci și are o rezoluție bună pentru a viziona filmările realizate cu această cameră.

La capitolul conectivitate Sony HDR-CX730E stă foarte bine având ieșire HDMI, USB, compozit, s-video, mufe pentru microfon și căști. În pachetul său veți găsi: o telecomandă, bateria, adaptor c.a., cablu alimentare, cablu USB, cablu av, cablu HDMI și software-ul necesar. Jos am pus un clip cu o înregistrarea realizată cu această cameră:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: filmează excelent pe timpul nopții/serii, e ușor de folosit chiar și de un amator, toate accesoriile necesare incluse (mai puțin cardul), parasolar, modul iAuto care vă ajută să realizați filmări de calitate fără a face vreo setare deoarece e un mod automat, realizează fotografii excelente.

Minusuri: nu și-o poate permite oricine.

Concluzie

Sony HDR-CX730E e o cameră video compactă care se adresează profesioniștilor dar și celor care și-o pot permite :). Chiar dacă nu se poate compara cu una profesională, calitate de filmare e mult peste așteptări și dacă nu doriți să dați prea mulți bani pe una profesională, acesta poate fi alternativa perfectă. Jos am pus un clip cu despachetarea ei:

Te-ar mai putea interesa