Sony HDR-CX360VE/TC

Camera video Sony HDR-CX360VE/TC cu hard de 32GB și de culoare brown (maro) e una dintre cele mai performante camere ale momentului deoarece poate filma la 1080p și deoarece are GPS integrat. Îl recomandă brandul și multitudinea de funcții, dar și prețul care nu e mare pentru ce poate face. Eu aș recomanda un astfel de gadget celor care sunt profesioniști sau amatori care vor să devină profesioniști. (Prin profesioniști mă refer la cei care filmează pe la nunți și alte evenimente festive)
Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și nu e mult având în vedere că are chiar și suport touch la LCD.

Poze

Din lateral
LCD-ul

Specificaţii tehnice

Sony HDR-CX360VE/TC are un senzor CMOS de 7,1 megapixeli și poate salva videoclipurile sau pozele pe un card ori pe hardul intern. Suportă memorii SD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro(-HG) Duo dar are și un HDD intern de 32 de giga.
Calitatea filmării e de 1080p, iar pentru poze calitatea rezoluției de de maxim 3072 pe 2304 pixeli. Videoclipurile sunt salvate în format mpeg4-avc, avc-hd, iar pozele în jpeg.
Pe partea optică are zoom optic de 12x și digital de 17x. Astfel ambele în combinație fac un zoom de 160x care e unul extins.
Sistemul audio e unul 5.1 și microfonul e cu surround cu zoom microfon. Are difuzor incorporat de tip stereo dar tot mai bine va fi să vizualizați rezultatele pe un televizor HD.
Ecranul camerei e de 3 inci și are 230 mii de puncte iar tehnologia cu care e realizat e LCD.
Rezultatul filmării poate fi admirat pe LCD sau pe alte terminale deoarece aparatul are o mulțime de porturi cum ar fi HDMI, USB, S-Video etc.
Consumă undeva la 1,8 W și nu e mult pentru un aparat așa de performant (poate fi încărcat prin USB). Iar greutatea de 320 grame îl face ușor de mânuit sau cărat în bagaje.
O funcție utilă e cea de geo tagging și este datorată GPS-ului integrat. Prin această funcție sau caracteristică o să știți unde au fost surprinse pozele sau clipurile deoarece locația e salvată în detaliile fișierului.

Păreri pro şi contra

Pro achiziției sunt așa de multe aspecte dar cele mai  importante ar fi performanța și faptul că are memorie internă. În general cea mai mare capacitate a unui card e de 32 de giga și suntem limitați al atât, dar cu un hard de 32 avem 64 de giga. 😉
Doar prețul ar putea fi un impediment la achiziția camerei, dar e o investiție de durată și cred că putem trece cu vederea acest neajuns.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Prețul diferă de la un magazin la altul, dar în general e de circa 3249 lei și e mare datorită faptului că are HDD integrat și deoarece poate filam 1080 p.

Alternative

Ceva similar e modelul Sony HDR-CX560VE care are un hard de 64 și costă cu vreo 2000 de lei mai mult.

Concluzie

Dacă ești un profesionist care se respectă atunci ai nevoie de o cameră de nota 10 cum e aceasta. Poate filma Full HD dar poate ar fi mai bine să se filmeze HD adică 720p așa încât memoria să nu se umple prea repede.
Vă recomand și un video review. 🙂

Te-ar mai putea interesa