Sony Handycam HDRPJ740VEB

Camera video Sony Handycam HDRPJ740VEB e una dintre acele modele cu spațiu de stocare generos și care poate filma 11 ore la rezoluție Full HD. Poate fi găsite și sub numele de HDR-PJ740VE dar nu veți găsi deosebiri între ele, deoarece e același model. În mare, are un zoom optic de 10x, senzor de 24.1 MP, ecran de 3 inci, EVF, GPS și proiector. Îl putem considera ca cel mai performant model din seria sa (cu proiector) dar nu e la fel de performantă ca alta în același buget. Deci dacă doriți să realizați o mică prezentare sau sunteți în căutarea unei alte modalități de vizionare a înregistrărilor, această cameră vă oferă acea soluție. Acest model numit HDRPJ740VEB are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul de 24.1 MP CMOS Exmor R e ideal pentru realizarea de filmări în condiții de luminozitate scăzută și deci poate filmă fără probleme seara și noaptea. Dacă considerați că cei 32 GB sunt insuficienți adică nu vă ajung cele 11 ore, atunci puteți opta pentru un card de tip SDHX sau SDHC. Formatul de filmare e AVCHD versiunea 2.0. Obiectivul său are un zoom optic 10x, un zoom digital 120x, stabilizator SteadyShot cu mod Activ (e mult avansat față de predecesorul). Pe partea de conectori are USB, mufe pentru microfon și căști, HDMI și compozit.

Camera dispune de microfon cu zoom incorporat, LCD de 3 inci cu rezoluție mare, difuzor stereo și proiector (oferă o proiecție de 640 cu 360 pixeli). Are o greutate de numai 580 grame iar în pachet veți găsi chiar și o telecomandă și un parasolar.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: chiar dacă nu oferă un zoom puternic, calitatea de filmare e mult mai bună decât a predecesoarelor datorită stabilizării de până la 13x (SteadyShot echilibrată), ieșire HDMI, veți ști de fiecare dată unde ați filmat sau unde ați realizat acea fotografie (prin GPS), difuzor stereo cu amplificator, senzor Exmor R, înregistrează 1080 cu 50p și sunet surround, parasolar, memorie mare de stocare etc.

Minusuri: nu oricine și-o poate permite.

Concluzie

Sony Handycam HDRPJ740VEB e o cameră de ultimă generație chiar dacă nu are un zoom puternic, dar vine cu tehnologii interesante care încă nu se găsesc pe alte modele din alte serii. Iar pentru că nu sunt mulți producători care oferă proiectoare pe camere lor video, motiv pentru care acest model nu are concurență și deci nu prea sunt alternative. Jos poate fi văzut un clip cu un model foarte similar (PJ760VE):

Te-ar mai putea interesa