Sony Handycam HDRPJ260VE

Camera video Sony Handycam HDRPJ260VE (o puteți găsi și sub denumirea de HDR PJ260VE) e un model cu spațiu de stocare de 16GB, filmare FullHD și videoproiector incorporat. Deci face parte din noua serie de camere video care a fost lansată anul acesta. Alături de acesta a fost prezentată și o cameră mai ieftină HDR-PJ200E. Ambele au același proiector video, însă proiecția e una de 640 cu 360 pixeli. deci nu e chiar ideală pentru vizionat filme dar e numai bună pentru a viziona clipurile realizate cu această cameră și pentru a realiza o mică prezentare (în special că are difuzor stereo). E o cameră cu senzor puternic (8.9 MP) și performant (Exmor R), memorie internă generoasă, filmare AVCHD vers. 2, zoom optic 30x dar și altele. În mare, e un model reușit, însă nu oricine și-o poate permite. Handycam HDRPJ260VE are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Cum arată din lateral

Specificații tehnice

Senzorul său Exmor R de 8.9 MP e perfect pentru filmare în condiții de luminozitatea scăzută și deci nu necesită o lampă. Chiar dacă are 16 GB, salvarea clipurilor/fotografiilor se poate face chiar și pe un card de memorie. Obiectivul său oferă un zoom optic 30x, un zoom digital 350x/55x extins, stabilizator de imagine optic SteadyShot și are lentile 2.1 – 63.0 mm. Deasemenea, are microfon cu zoom incorporat, difuzor stereo, ecran de 3 inci și baterie proprie – NP-FV50. La capitolul conectivitate vine cu mufă pentru microfon extern, HDMI, USB, ieșire compozit și ieșire audio-video. În pachetul său veți primi toate accesoriile necesare chiar și cablu mini HDMI. Ar mai fi multe de spus despre ea (mod iAuto, focalizare automată, copiere directă pe HDD etc.) dar cred că acestea sunt cele mai importante caracteristici deoarece restul, le veți găsi și la alte modele. Dacă aveți de filmat mai mult și considerați că 16GB nu vă ajung, fie optați pentru un card fie alegeți o calitate video inferioară.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are proiector incorporat pentru redare video/foto, e compactă, senzor foarte bun – Exmor R, filmează mai mult decât decent – AVCHD versiunea 2.0, cablu USB incorporat și memorie internă mare.

Minusuri: putea fi mai accesibilă iar proiectorul nu se poate compara cu unul clasic.

Concluzie

Sony Handycam HDRPJ260VE e o recomandare dacă aveți nevoie de un videoproiector portabil și de o capacitate de stocare generoasă. Dacă nu v-o permiteți, mai există și modelul PJ200E care e ceva mai accesibil. Pentru a vă face o idee despre modelele din seria PJ, v-am postat un clip în caresunt prezentate câteva astfel de camere:

Te-ar mai putea interesa