Sony Ericsson MK16 Xperia Pro

În acest review, voi scrie despre cel mai nou SE care e acest telefon mobil Sony Ericsson MK16 Xperia Pro Black. Va fi lansat spre sfârșitul anului decât Xperia Neo. Cât despre preţ, va fi ceva mai mic decât cel al modelului Neo deoarece specificaţiile tehnice nu sunt cine știe ce, undeva la 1.390 de lei. Are o tastatură Qwerty orizontală, destul de greu şi va avea ecran de tip LED. În unele țări este disponibil la precomandă, însă la noi sunt doar zvonuri despre apariția sa în România. Va un model de succes datorită softului destul de nou și a designului elegant care îl găsim pe toate modelele noi de la acest producător. Acest model este precum un Xperia Neo cu tastatură dar nu e așa de puternic, deci putem să-l considerăm fratele mic al lui Neo. Xperia Pro poate fi util pentru cei ce navighează sau trimit multe mesaje de tot felul (SMS-uri, MMS-uri sau e-mail-uri).

Poze

Pornit
Tastatura QWERTY

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificații tehnice

Are o greutate de numai 142 de grame iar dimensiunile sunt ideale pentru un telefon cu tastatură culisantă. Ecranul de 3.7 inci are o rezoluție de 480 cu 854 pixeli și e unul LCD cu iluminare LED. Ecranul are o suprafață specială de protecție împotriva zgârieturilor. Acesta e însoțit de următoarele: motor Sony Mobile BRAVIA, accelerometru, senzor de proximitate și interfața Timescape. Acestea sunt o parte din caracteristicile speciale ale acestuia.

Pe partea de multimedia Sony Ericsson MK16 Xperia Pro vine cu un difuzor, mufă jack 3.5 mm, cameră foto principală de 8 MP cu filmare HD la 30 fps, o cameră secundară VGA și un slot pentru card microSD de până în 32 de giga. Camera foto e însoțită și de autofocus, geo-tagging, blitz LED și funcție pentru detectarea feței și a zâmbetului. Pe partea de memorie are un spațiu de stocare de 1 giga din care doar 320 MB e disponibilă și una RAM de 512 MB. Pentru un eventual upgrade a memoriei interne se poate opta pentru un card microSD. La capitolele comunicații și conectivitate are micro USB 2.0, GPRS, EDGE, 3G, WLAN și bluetooth 2.1 cu A2DP.

Procesorul de 1 GHz numit Qualcomm MSM8255 Snapdragon va rula un sistem de operare 2.3 Gingerbread de la Android. Alte caracteristici ale acestui Xperia Pro sunt următoarele: suport flash 10.1, soft pentru vizionarea/editarea fișierelor Office – Office Suite Pro, player media, port HDMI, GPS cu AGPS, radio FM cu RDS și browser HTML. Autonomia e de până în 430 de ore în stand-by, peste 6 ore de convorbiri și 31 de ore de muzică. Toate acestea datorită unui acumulator Li-Ion de 1500 mAh.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, are un ecran de 3,7 inci la o rezoluţie de 480 cu 854 pixeli, are protecţie împotriva zgârieturilor, memorie internă de 320 MB, suport pentru carduri de tip microSD şi are inclus un card de 8GB, are mufă pentru căşti de 3,5 mm, bluetooth, Wi-Fi, cameră de 8MP cu autofocus, cameră secundară pentru video telefonie, sistem de operare Android versiunea 2.3 Gingerbread, procesor de 1GHz, radio FM şi va fi disponibil în trei culori gri, negru şi roşu.

Ca minusuri, nu prea i-am găsit, însă ecranul putea fi mai mare.

Autonomia bateriei de tip 1500 mAh este aceeaşi ca la restul modelelor noi de Xperia noi adică de 15 zile în stand-by şi 6 ore de convorbiri.

Concluzie

Acest MK16 Xperia Pro este succesorul lui X1, dar ceva mai interesantă şi mai reuştă pentru că are Android şi cameră foto cu mulţi megapixeli. Însă Xperia Pro nu este un smartphone care şi-l poate permite oricine datorită preţului care va fi pe măsură.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Sony Ericsson MK16 Xperia Pro”

  1. roaga-te sa poti instala orice aplicatie pe cardul de memorie..ecranul de 3,7 inch e super ok..vrei s aporti caramizi in buzunar?

Comentariile sunt închise.