Sony Ericsson XPERIA Arc

Cel mai nou telefon mobil lansat de acest producător este acest telefon mobil Sony Ericsson XPERIA Arc. Cât despre al său preţ pot spune că momentan este necunoscut în România, se vehiculează că va costa e undeva la 2.500 lei, mai exact între 1399 și 1699 lei. Am observat mai nou că toate modelele de smartphone-uri ale acestui producător au incluse în nume cuvântul „Xperia”, la fel şi tableta ce vor să o lanseze. Iar, în ceea ce priveşte cuvântul „Arc”, probabil l-a împrumutat de la mouse-ul de la Microsoft. Acest Xperia Arc seamănă mult cu noul Xperia Arc S, Vivaz 2 sau Neo, numai că este mai bun decât Xperia Neo datorită unor specificaţii ceva mai mari sau în plus.
Ca plusuri, are ceva mai multe aplicaţii, mai multe culori (albastru şi argintiu) şi atât. Ca minusuri, nu are cameră secundară, iar în rest aceleaşi specificaţii: ecran de 3,2 4,2 inci la o rezoluţie de 480 cu 854 pixeli, sistem de operare Android 2.3 (ultima versiune de pe piaţă, 3 este compatibil doar pentru tablete), Wi-Fi, HDMI, memorie internă de 300MB, memorie RAM de 512 MB, bluetooth, cameră foto de 8 megapixeli cu autofocus, şi o grămadă de aplicaţii.

Poze

Cam cât de mare este
Acasă

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Arc este un telefon inteligent cu ecran senzitiv și tastatură Qwerty pe ecran (când e pornit). Se poate conecta la rețele 2 și 3G. Procesorul este unul single core de 1 giga, adică un Qualcomm MSM8255 Snapdragon.
Are A-GPS și sistem de operare Android 2.3.
Îmi place la acest SE că e albastru (blue).
Pe partea de memorie are memorie internă de 320 de mega și suportă caduri microSD de până la 32 de giga. memoria RAm e de 512 mega și zic că este suficientă.
Ecranul este unul TFT și rezoluția e de 480 pe 856 pixeli. Diagonala este de aproape 5 inci, mai exact are 4,2 inci și poate reda undeva la 16,7 milioane de culori.
Pentru conectivitate, pe lângă conectivitatea 3G, are GPRS, bluetooth, wireless b/g/n, microUSB, port HDMI și jack pentru sunet pe căști ori boxe externe.
Pe partea de foto stă destul de bine deoarece are o cameră foto de 8,1 megapixeli și poate filma 720p. Mai are și o a doua cameră pentru conferințe sau video telefonie, dar e ceva mai slabă.
Bateria ține destul de mult și telefonul vine cu o mulțime de programe utile instalate sau pot si instalate altele de pe internet de la Android Market.
Android est destul de cunoscut pentru faptul că jocurile arată foarte bine în sensul că au o grafică splendidă.

Păreri pro și contra achiziției

Pro achiziția unui XPERIA Arc ar fi designul, faptul că este un SE, este performant, ecranul e mare, are Android ultima versiune, camera foto e de 8 megapixeli și filmează HD.
Contra: nu are procesor dual core și e cam scump. În privința procesorului dual core pot spune că nici nu e nevoie de așa ceva și telefonul se descurca și cu un procesor de 500 de megaherți și RAMi de 256. 😉 Numai că toți au băgat procesoare de 1 giga și 512 mega de RAM și cum să se lase mai prejos SE. 🙂

Concluzie

Este un telefon mobil ce arată impecabil, dar pe mine sincer nu prea m-a impresionat Sony Ericsson XPERIA Arc deoarece nu a venit cu nimic nou, are cam aceleaşi specificaţii ca ale unui smartphone cu acelaşi preţ. Cu mai multe detalii despre preţ voi reveni când va fi disponibil spre vânzare.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „Sony Ericsson XPERIA Arc”

  1. Nici eu nu vad utilitatea unui procesor dual core. Daca era dupa mine il faceam cu un procesor de 750 si 384 RAM ca sa fie mai ieftin. Ecranul nu era rau daca era mai mare.

  2. Este un telefon foarte frumos si ecranul face toti banii. Nu ma deranjeza faptul ca nu are procesor dual core sau alte fite care vad ca sunt la moda.

  3. Imi place mult ca design, cred ca e ok si ca performante, chiar daca nu e la nivelul lui Galaxy SII . Totusi,pretul mi se pare putin cam prea mare.

  4. Preţul e cam mare, dar e unul dintre cele mai aspectuase telefoane ale momentului şi ar putea fi catalogat şi ca telefon de fiţe, chiar dacă nu „ştie” prea multe.

  5. „iar în rest aceleaşi specificaţii: ecran de 3,2 inci ” – nu sunt chiar aceleasi, defapt are 4.2″ , la specificatii ai zis bine

  6. E frumos ,prea feminin totushi ,imi place mai mult neo V simtzi ca ai telefon in mana nu jucarie..dar cred ca arc s..l-as prefera in fatza unui galaxy s si poate chiar s2..e bestial pt o gagica de fitze

Comentariile sunt închise.