Sony Ericsson Xperia Arc S

A fost anunțat cel mai nou smartphone din familia Xperia de la acest producător și anume este vorba de noul telefon mobil Sony Ericsson Xperia Arc S Black dar există și o variantă Arc S White. Acesta a fost anunțat după cunoscutul Xperia Neo V. Ca noutăți, acesta aduce cel mai bun procesor din această serie și anume unulde 1.4 GHz. Se pare că pentru început vor fi doar două variante și anume pe negru și pe alb dar nu vă pot asigura că vor fi variante și în alte culori. Procesorul Adreno 205 GPU numit și Scorpion cu chipsetul Qualcomm MSM8255T Snapdragon va îmbunătăți noul smartphone. Nu știu cât succes va aduce această modificare deoarece este oarecum o modificare minoră iar utilizatorii nu vor da vechiul Xperia Arc pe un Arc S doar că e puțin mai rapid iar versiunea de Android e 2.3.4 în loc de 2.3 Gingerbread. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam cât de mare este
Dimensiunile sunt aceleaşi ca la predecesorul


Carcasa e realizată în totalitate din plastic pentru a-și menține greutatea. Xperia arc S are aceleași dimensiuni, specificații tehnice și aplicații instalate. Deci are acelaşi ecran de 4.2 inci la 480 cu 854 pixeli, aceeaşi memorie internă de 320 MB şi memorie RAM, cameră foto de 8 MP şi sistem de operare 2.3 Gingerbread. Avantajele unui ecran așa de mare ar fi acela că puteți pune o mulțime de icoane pe același ecran. Vor fi și alte culori precum: albastru, roz, argintiu și negre, dar pe argintiu și negru eu zic că arată cel mai bine. Prețul va fi cu siguranță mare dar nu cu mult.

Dacă actualul model are un preț de circa 2.000 de lei, noul model va fi cu vreo 200 de lei mai scump. Și așa costă destul de mult, iar după părerea mea acest mare producător de telefoane nu  ia pe calea bună în sensul că pierde teren în fața lui Samsung, LG și HTC. Costă aproximativ cât un Galaxy S2 de la Samsung și sincer nu prea merită. Oricum au trecut vremurile în care acesta și Nokia au condus această piață a telefoanelor mobile. Așa se întâmplă când nu te adaptezi pieței și optezi fie pentru sistem de operare propriu sau altul (Nokia – Symbian Anna sau Windows Mobile).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: apreciez că s-a păstrat același design subțire și modern, se simte foarte solid, unghiuri bune de vizibilitate, ecranul e suficient de mare pentru a naviga pe web, rămâne cel mai bun model din seria Xperia (peste Ray, Neo și chiar și Play), are software actualizat (2.3.4 Gingerbread), poate fi o alternativă la un gadget pentru muzică cu LiveWave Manager și fotografiile iasă la o calitate excelentă.

Minusuri: nu are procesor Dual Core, ecran AMOLED, buton de pornire/oprire mic și interfața putea fi una ceva mai interesantă.

Concluzie

Performanțele sale sunt ceva mai bune în sensul că se mișcă mult mai rapid decât anteriorul, dar o alegere mai bună pentru acest Xperia Arc S ar fi fost un Tegra 2 cu grafică 3D excepțională sau puteau să-i bage un ecran 3D. Dar și așa unde să mai ajungă prețul la peste 2.000 de lei? Poate vom vedea acest tip de procesor cunoscut pentru performanțele 3D pe următorul Arc sau poate pe un eventual înlocuitor pentru acesta. Dacă ar fi să aleg o variantă probabil aș aștepta pentru varianta pe argintiu sau dacă nu aș alege pe negru.

Te-ar mai putea interesa

9 comentarii la „Sony Ericsson Xperia Arc S”

  1. Designul actualului Arc e absolut splendid dar ecranul e prea mare… la fel si pretul.
    Nu stiu ce se intampla cu Sony pentru ca acum vreo 2 ani faceau telefoane accesibile si acum le fac foarte scumpe si nu as putea spune ca sunt mare branza la specificatii.

  2. Nu stiu de unde va luati materialul, dar este clar ca vorbiti din povesti..xperia arc nu este IN TOTALITATE DIN PLASTIC, rama cromata este metalica, deci are un plus de rigiditate, iar ecranul este f bun privit drept, dar din laterale scade in intensitate vizibil. In schimb, fiind un LCD cu LED backlight, afara in soare puternic, se vede foarte bine, chiar cu luminozitatea la jumatate.

  3. ma si ce daca suna capacul de pe spate ,na e un mic dezavantaj dar telefonul merge bine
    si…iti parerau ca l-ai luat?

  4. Ba care nu aveti xperia arc s nu vb. Tot i plastic, chiar si cromu ala pe margini, mi- a cazut o data pe colt si s- a luat cromu putin si nu rezista la cazaturi. N are memorie interna si asta l strica!

  5. Eu aș opta pentru acest Lg optimus 2x deoarece are un raport preț/dotări mai bun, adică: costă circa 1149 lei, filmează 1080p, 8GB, cameră frontală, HDMI și o să primească upgrade la Android 4. Xperia Arc S arată mai bine, upgrade la Android 4.0, se simte mai bine dar nu are dotări ca LG-ul.

  6. Azi e 2014 ce site e ăsta!!! Eu am telefonul arc s e bun dar nu mai bun că altele precum nexus 5… Dar e bună camera păcat de restul.

Comentariile sunt închise.