Sony Ericsson W8

Se pare că Sony Ericsson se pregătește să lanseze acest telefon mobil Sony Ericsson W8 Walkman sau SE W8 care este primul telefon Walkman care va rula cu Android. În acest mic review voi scrie despre acest smartphone și voi expune câteva păreri despre acesta. La prima vedere am zis că este un Xperia X10 mini datorită formei şi culorii (Sony Ericsson W8 Orange, Azure, Red), dar după ce am văzut specificațiile tehnice am observat că seamănă mai mult cu un Xperia X8 dar pe negru adică are un ecran mai mare deci și dimensiuni mai mari. O alternativă mai ieftină ar putea fi un Sony Ericsson Mix Walkman sau un Yendo W150.

Acest SE W8 este cel mai nou membru al seriei Walkman, şi deja iubitorii de muzică (printre care mă aflu şi eu) sunt nerăbdători să-l vadă spre vânzare deoarece acest Sony Ericsson W8 va revoluţiona piaţa gadget-urilor destinate domeniului multimedia. Având în vedere că SE W8 are specificaţii asemănătoare cu cele ale modelului X8, probabil va avea un preţ de 699 de lei, la început iar pe parcurs se va mai ieftinii. Următorul model va fi probabil Sony Ericsson W10 care va fi fratele mai mare.

Sunt curios cât va costa, iar cu mai multe detalii voi reveni la data lansării sale la magazinele românești.

Poze

În mână
Butoanele de jos

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Dimensiunile sale sunt de de 99 mm, 54 mm și 15 mm și are o greutate de 104 grame. Ecranul TFT are o rezoluție de 320 cu 480 pixeli și va avea o diagonală de 3 inci. Diagonala ecranului este una optimă deoarece majoritatea telefoanelor mobile bune au o astfel de diagonală, nici prea mică și nici prea mare.

W8 are ecran de protecţie împotriva zgârieturilor, accelerometru pentru rotirea automată a ecranului, senzor de proximitate, radio FM şi GPS. Sony Ericsson W8 vine cu o mufă 3.5 mm la cer poţi conecta un set de căşti sau sistem audio. Memoria internă este de 128 de MB, iar cea RAM este de 168 MB. Pe partea de comunicaţii are GPRS şi EDGE, 3G, bluetooth 2.1 şi Wi-Fi. Pe partea de conectivitate are microUSB 2.0 cu care puteţi transfera fişierele media de pe PC/laptop pe telefon.

Camera foto are un senzor de 3,15 MP care face poze de 1048 cu 1536 pixeli, şi filmează la calitate VGA cu 30 de fps. Ca sistem de operare are Android 2.1 Eclair. Procesorul este unul de 600 MHz, suficient de performant pentru un ecran de 3 inci.

Ca aplicaţiia are: Google Talk, Walkman player, TrackID music recognition, Maps, Gmail, Google Search, YouTube şi Calendar.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: Sony Ericsson W8 are busolă digitală, funcţie reportofon, diverse aplicaţii utile, design elegant, autonomia bateriei este de 4 ore de convorbiri şi o săptămână şi ceva în stand-by, vine în trei culori (albastru azur, portocaliu şi roşu), ieftin şi provine de la un producător bun.

Ca minusuri: memoria internă este cam săracă, şi nu mi-au plăcut nuanţele de culori de pe spatele telefonului, probabil dacă spatele avea ceva mai mult negru arăta ceva mai bine.

Concluzie

Acest telefon mobil Sony Ericsson W8 îl recomand celor pasionaţi de partea multimedia a unui telefon şi doresc un gadget portabil performant şi bun pentru ascultarea melodiilor preferate. Este un smartphone performant pentru navigare web iar ecranul de 3 inci va uşura acest lucru. Sony Ericsson W8 este un telefon destul de bun deoarece stă destul de bine mai la toate capitolele şi de aceea ar fi o alegere inteligentă.

8 comentarii la „Sony Ericsson W8”

  1. Tot respectul pentru pasiunea ta de tech, dar cum poti sa numesti un articol „Review” cand tu nu ai tinut telefonul in mana?

  2. @Dan Pandrea, mulțumesc pentru apreciere, poate confunzi ideea de review cu cea de test. Consider că poți realiza un review despre un telefon (Sony Ericsson W8 Walkman) odată ce cunoști specificațiile tehnice și știi cum arată. Până acuma am avut numai Sony Ericsson-uri deci cred că pot să-mi dau cu părerea despre un nou telefon de-al lor. Pozele le-am primit de la un prieten din Asia. Având în vedere câte spam site-uri au scris deja și vor scrie despre acest telefon… peste o lună când o să apară telefonul, nu prea mai are rost să-l mai scriu deoarece va fi prea mare concurența și voi scrie degeaba.

    @kid Când muncești mult, mai și greșești din când în când, nimeni nu este perfect. Normal că cei care dau copy/paste nu greșesc sau cei care scriu câteva rânduri despre el. Oricum mersi pentru greșeala semnalată.

  3. O aparut Sony Ericcson W8 Orange la emag la 734 de lei, dar si pe azure si red. Cam scump avand in vedere ca exista alternative mai ieftine cu aceleasi specificatii. Probabil daca era vreo 700 de lei mai mergea.

  4. Pentru început atâta costă, dar trebuie să iei în considerare că vine cu un set de căști cu bass, are player special Walkman și este nou. Mai trebuie să menționez că are Android 2.1 pe când predecesorii săi aveau 1.6.

  5. Sony Ericsson W8 pare mai degraba un Xperia X8 cu spate colorat si cu interfata Androidului putin modificata. Este o incercare de laudat dar nu cred ca va avea cine stie ce succes.

Lasă un comentariu