≡ Meniu

Sony Ericsson WT19i Live with Walkman

Noul smartphone Sony Ericsson din seria Walkman anunțat e acest telefon mobil Sony Ericsson WT19i Live with Walkman, care după cum vedeți are un nume destul de original. Acest WT19i Live with Walkman e mult mai bun decât modelul Mix Walkman dar trebuie să recunosc că arată și mult mai bine. Aici fac referire la design dar și la combinațiile foarte bune de culori. Din păcate sunt disponibile doar două combinații: alb cu portocaliu și negru cu verde.

A doua combinație mi se pare destul de inspirată deoarece arată foarte bine și nu o găsim pe vechile modele. Aceste culori (portocaliu și verde) le găsim la logo, la iluminarea butoanelor iar interfața e și ea colorată în funcție de varianta aleasă. Probabil veți spune că nu este un model foarte reușit deoarece are un ecran de doar 3.2 inci, dar după cum știți Walkman-urile se adresează pasionaților de muzică și nu de web. Nu vreau să se înțeleagă că e doar un player multimedia, ci e un smartphone complex cu filmare HD, procesor de 1 GHz și software nou (2.3 Gingerbread). Din spate ai impresia că e noul Xperia Mini deoarece capacul din spate e negru cu suprafață mată și acest tip capac nu-l prea găsim la multe modele. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Așa arată

În partea superioară

Specificații tehnice

Sony Ericsson WT19i Live e un smartphone cu rulează cel mai nou Android de pe piață cu interfață în patru colțuri. Acesta rulează cu un procesor de 1 GHz. Ecranul de 3.2 inci are o rezoluție de 320 cu 480 pixeli numită și HVGA. Ca și caracteristici speciale are: protecție pentru ecran ca și Gorilla Glass, accelerometru, senzor de proximitate, interfață proprie, difuzoare stereo și procesor de 1 GHz. Acea protecție Gorilla Glass e foarte importantă în special dacă nu doriți odată cu achiziția telefonului și o husă sau îl purtați destul de des prin buzunar. Dar să nu credeți că protejează telefonul în caz că vă puneți pe el. Deci e un model foarte rapid în special că vine cu cel mai bun software de pe piață dar și pentru că are 512 MB de RAM.

După cum suntem obișnuiți de producători, memoria internă e de 320 de MB și probabil acesta va fi însoțită de un card microSD de 2 giga și de un set de căști. Ca și oricare alt smartphone și acest WT19i Live are toate tehnologiile de comunicații necesare (3G, GPRS, EDGE, Wi-Fi și bluetooth). Camera foto e una destul de bună deoarece are 5 MP cu filmare HD, autofocus, stabilizator imagine, detectarea zâmbetului și blitz LED.

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății e destul de mare dar și greu decât un Xperia Mini.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri: ar fi tehnologie audio xLOUD pentru difuzoarele stereo, autonomie mare dar care o putem găsi pe multe smartphone-uri din ziua de azi (și anume: 17 ore muzică, 600 ore stand-by și 14 ore de convorbiri) iar cel mai bun aspect al acestui model ar fi designul.

Ca minusuri: ecranul putea fi unul puțin mai mare iar interfața nu prea e pe gustul meu, dar poate fi schimbată cu un launcher.

Concluzie

Acest Sony Ericsson WT19i Live e un model pe gustul meu dar sincer nu înțeleg de ce nu există un model atât pentru muzică, jocuri cât și internet de la acest producător, adică să vină cu o calitate audio excelentă, autonomie mare, procesor Tegra 2 și un ecran de 3.7-4 inci, sau pe scurt o combinație între Play și Walkman.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Levi

    Mi-am cumparat recent un SE X8 ce nu imi place la el este ca bateria tine cam putin (vre-o 2 zile) daca asculti muzica si „butonezi” netu (moderat) iar camera foto nu este chiar 3.2mp,in comparatie cu un N73 face poza mai slabute.

    Netul se misca bine(digi.net) nu imi mai place ca nu merge nu are flash player iar in Android Market nu(mai) este,in rest e ok.

  • Scorpyo

    Eu zic că autonomie e decentă în special pentru navigare web 3G, pe Wi-Fi ţine ceva mai mult. Chiar şi dacă optai pentru un model mai scump, autonomia era aceeaşi deoarece un telefon scump ar fi presupus un ecran mare dar şi un procesor rapid, deci tot pe acolo ajungeai.

    P.S.: Pentru aceeaşi bani ţi-aş fi recomandat un Gio S5660, deoarece are un ecran cu 0.2 mai mare, cameră foto cu autofocus (doar că filma cu 15fps în loc de 30 fps cum e la X8), Android mai nou şi upgradabil la 2.3 cu interfaţă mai reuşită. Autonomia e de 10 ore de convorbiri pe când la X8 e de 4 ore, iar în stand-by era cu vreo 160 de ore mai mare. Şi eu am fost fan SE (am avut trei SE-uri), dar dacă ar fi să-mi schimb telu mi-aş lua un Samsung.

Lasă un comentariu