Sony DSC-WX60

Aparatul foto digital Sony Cyber-Shot DSC-WX60 e unul din segmentul compact și deci se adresează celor care vor ceva portabil. Bineînțeles în acest buget e vorba de ceva performant. Aici mă refer la senzorul CMOS Exmor R de 16MP, filmare 1080p în format AVCHD, zoom optic 8x și stabilizator de imagine avansat. Nu se poate compara cu acele modele cu obiectiv mai mare deoarece dimensiunile afectează puțin calitatea imaginii. Dacă vă interesează calitatea și nu vă interesează prea mult prețul, un mirrorless ar fi alegerea corectă deoarece puteți să dați obiectivul jos. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Are un design compact și acest model e disponibil în diverse culori iar prețul ori culorile sunt aceleași. Se poate observa că are un obiectiv  mare doar din poza de jos, iar ecranul e unul generos și nu cu touchscreen.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Are un senzor de tip CMOS EXmor R de 16.2MP care se descurcă decent când luminozitatea e scăzută și nu vreți să folosiți blitzul. Calitatea imaginii nu se datorează doar senzorului ci și procesorului de imagine, zoom-ului optic, lentilelor și stabilizatorului de imagine. Deci sunt mai mulți factori care influențează în mod pozitiv imaginea. Zoom-ul optic e suficient pentru a realiza fotografii de la distanțe medii. Stă foarte bine la capitolul de control al imaginii sar și la capitolul optică. Calitatea de filmare e ok din punctul meu de vedere și poate fi văzută în partea de jos o filmare realizată cu acest aparat.

Având în vedere că are doar 48MB memorie internă, un card de 8GB mi se pare suficient. bateria sa reîncărcabilă oferă cam 230 de cadre și suficient timp pentru filmare. Ca și porturi are USB și HDMi de tip micro.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitate excelentă indiferent de momentul zilei, construcție robustă și de calitate, filmează 1080p și autonomie decentă.

Minusuri: nu e accesibil pentru oricine și distanța de focalizare minimă nu e de 1 cm.

Concluzie

Acest Sony DSC-WX60 e un aparat foto decent pentru cei care vor calitate la dimensiuni mici. Iar dacă nu vă puteți face o idee despre el din acele poze de sus, vă recomand să vizionați clipul de jos. Chiar dacă e disponibil în multe culori, pe negru parcă arată cel mai bine și probabil acela ar fi alegere cea mai bună (prețul e același indiferent de culoare).

Te-ar mai putea interesa