Sony DCR-SX21E

O cameră cu zoom puternic de 57x și filmare la calitate HQ cu 9 Mb/s e camera video Sony DCR-SX21E Negru. 57x este zoom-ul optic iar cel digital extins e de 67x și digital de 1800x.Puteți filma la o claritate impresionante cu ajutorul stabilizatorului de imagine SteadyShot, indiferent dacă sunteți în mișcare sau subiectul e în mișcare. Tehnologia sau funcția care identifică automat scena e numită iAuto. Acesta poate fi găsită și pe alte gadgeturi doar că îi spune altfel și identifică un număr mai mic de scene. La acest DCR-SX21E poate distinge 90 de scene și deci vă ajustează automat setările pentru ca fotografiile să iasă excelent. O alternativă mult mai bună e Handycam DCR-SX 73/S care are senzor Exmor R cu rezoluție mai mare dar cu un zoom mai mic. Depinde pentru ce o vreți să o folosiți, dar pentru a filma un eveniment vă recomand o cameră cu un senzor mai mare și un zoom mai mic. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe argintiu
Din faţă

Specificaţii tehnice

Senzorul CCD de 1/8″ e unul destul de bun cu o rezoluție de aproximativ 800k pixeli, 560k pentru fotografiere și 490k pentru filmare. Fișierele se pot salva pe carduri SD sau Memory Stick Pro Duo. Calitate de filmare poate fi selectată de la 3 Mb/s la 9 Mb/s și e în format Standard Definition (mpeg2). Rezoluția de filmare optimă e de 720 cu 576 la 50i. Filmările sunt salvate bineînțeles cu sunet stereo datorită unui microfon stereo și cu zoom incorporat, iar pentru redarea acestor înregistrări, camera are un difuzor incorporat. Cât despre fotografii, acestea pot fi salvate în format 480p în format jpeg. Pe partea de captare are iluminare minimă de 3 lucși, mod AE, balans alb și compensare backlight.

Obiectivul vine cu un zoom optic de 57x, stabilizator de imagine numit SteadyShot, unul digital de 1800x și extins 67x dar și altele. Ecranul LCD e unul de 2.7 care poate fi considerat unul standard (îl găsim pe majoritatea modelelor). Are interfață USB pentru transferul fișierelor și ieșire compozit. Acumulatorul de pe acest gadget e unul NP-FV30 care oferă o autonomie decentă pentru a filma pentru o perioadă îndelungată. În pachetul lui Sony DCR-SX21E veți găsi și următoarele: adaptor c.a., cablu de alimentare, cablu de date USB, cablu de conectare A/V etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: zoom puternic, compactă, ușor de folosit, robustă, detectează multe scene, ieftină și provine de la un producător foarte bun.

Minusuri: nu fare senzor CMOS Exmor R.

Concluzie

Acest Sony DCR-SX21E e ideal pentru cei care călătoresc și doresc să filmeze mai de aproape natura sau locurile pe care le vizitează.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Sony DCR-SX21E”

 1. Doresc sa stiu daca Sony DCR-SX21E e complatibila cu cablul de date Sony VMC-UAM1, pentru transfer direct de un HDD extern.
  Multumesc.

 2. ce suport de stocare are?are si hard intern sau numai pe carduri?pot sa mut ce am inregistrat pe un hard extern fara alimentare suplimentara dela priza?
  multumesc

 3. Multumesc lui Scorpyo. Cablul merge brici. Se poate copia pe HDD extern si se poate reda de pe HDD extern. Sony DCR-SX 21E este pentru nepretentiosi. La pretul de achizitie, eu sunt multumit de ea. Nu filmeaza in HD, imaginea este HQ. Se pot face si poze OK. Exista camere mai performante, dar bugetul a fost limiat. Pentru Emil, camera stocheaza pe card SD sau MEMORY STICK PRO-DUO, nu are hard intern. Nu am incercat copiere pe HDD extern fara alimentare de la priza. Manualul de utilizare specifica conectarea la piza in timpul operatiei de copiere/redare pe/de pe HDD extern.
  O zi buna!

 4. Care este capacitatea maxima de stocare pe card SD , SDHC si SDXC ce pot fi introduse in camera video, si daca este bine sa fie de clasa 10 ? In nici o documentatie tehnica nu se precizeaza aceste valori .
  Cu multumiri,
  Nicu

Comentariile sunt închise.