Sony DCR-SR21E

Chiar dacă camera video Sony DCR-SR21E pe argintiu nu e cameră cu filmare Full HD şi să vină cu cine ştie ce tehnologii sofisticate, acesta are o calitate decentă de filmare (HD), un hard disk de 80 de giga şi un zoom optic de 67x şi digital de 200x. Vine ca alternativă la un HDR-XR160EB care mult mai performant. Spre deosebire de concurenţă acesta re un HDD foarte generos pe care puteţi salva înregistrări foarte lungi, la o calitate foarte bună şi cu sunet stereo, pe când la cele cu filmare Full HD trebuie să vă luaţi card SD şi s-ar putea să nu vă ajungă acel card. Plus că viteza de transfer a HDDului e mai mare decât a unui card de memorie. Acest DCR-SR21E vine cu stabilizator de imagine SteadyShot pentru ca imaginile să nu fie şterse atunci când vă aflaţi în mişcare sau vă tremură mâna. Vine cu modeul iAuto care vă ajută să realizaţi filmări mai clare deoarece ajustează toate setările prin identificarea scenei (aceste setări sunt vreo 90). Acelaşi lucru se va întâmpla şi atunci când doriţi să filmaţi pe cinema (cu ajutorul detectării automate a feţei). Cam acesta sunt caracteristicile principale ale acestui gadget de filmare de la acest producător. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

De sus
Din faţă

Specificaţii tehnice

Senzorul CCD de 1/8″ are o rezoluţie de aproximativ 800K pixeli. Pe lângă hardul intern de 80 GB vine şi cu slot pentru carduri SD şi Memory Stick PRO Duo. Poate filma la o calitate optimă de 720 cu 576 şi 50i dar aveţi posibilitatea să alegeţi şi tipul de înregistrare între 3 şi 9 Mb/s. Pe partea de captare video/foto poate fotografi la calitate 480p, iluminare minimă de 3 lucşi, mod AE, balans alb etc. Are un zoom optic de 57x, unul digital de 1800x sau 67x (zoom extins), stabilizator de imagine SteadyShot dar şi altele. Filmările pot fi realizate cu sunet stereo Dolby Digital şi pot fi redate chiar şi pe ecranul de 2.7 al camerei cameră având un difuzor mono integrat. are conectivitate USB şi ieşire compozit.

Alte caracteristici ale acestei camere DCR-SR21E sunt: obturator lent automat, PMB Portable, detectarea feţei etc. În pachet veţi găsi: cablul de alimentare, cablul de conectare A/V, cablul de date USB, adaptorul c.a. şi acumulatorul NP-FV30.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: uşor de folosit, zoom foarte mare, filmează la calitate decentă, ieftină şi portabilă (270 de grame).

Minusuri: nu are senzor cu adaptare la condiţii de luminozitate scăzută.

Concluzie

Camera video Sony DCR-SR21E e una dintre cele mai bune sub un buget de 1.500 lei în special dacă vorbim despre cele cu zoom optic mare şi spaţiu de stocare generos.  Jos puteţi vedea un clip cu un model similar din punct de vedere estetic şi care are un zoom optic de 60x (cel de sus are 57x, deci nu e mare diferenţă):

Te-ar mai putea interesa