Solid State Drive/SSD vs HDD. Preţuri şi un mic review

Voi face o comparaţie/review între cele două tipuri de hard disk-uri: SSD vs HDD, care ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră, din punct de vedere al preţului, specificaţiilor, adică al raportului preţ/calitate. Voi prezenta cel mai bun SSD (Solid State Drive) şi cel mai bun HDD.

Preţuri şi poze

Corsair Force de 90GB pe SATA2 la 700 lei
Corsair CSSD-F40GB2 de 40GB pe SATA2 la 400 lei

De 90GB
De 40GB

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Sunt mai mici ca dimensiune şi memorie de stocare decât hard disk-urile, dar mult mai rapide. Am observat că cele Corsair sunt cele mai vândute, dar şi oferă performanţe pe măsură, şi anume: până la 300MB/s viteză de transfer SATA, citire şi scriere. Deci sunt cele mai bune SSD-uri raport preţ/calitate. Viteză de acces este de 0,1ms. Aplicaţiile pornesc mai repede, la fel şi sistemul de operare Windows. Ce vrei mai mult?

HDD Western Digital Caviar Green Power 500GB cu buffer de 32MB pe SATA la 150 lei

Hardul şi cooler pentru el

Acest hard are o viteza de transfer este aproape la jumătate faţă de un Solid State Drive. Viteză de acces este de 22ms, foarte mare în comparaţie cu SSD-urile.

HDD Samsung Spinpoint F3 1TB cu 32MB pe SATA 2 la 200 lei

Sigilat

Concluzie

Din punct de vedere al performanţelor… sunt apropiate. Preţurile diferă, mult. Deci, dacă ar trebui să aleg eu aş alege un SSD deoarece este rezistent la şocuri, nu se încălzeşte (deci nu are nevoie de coolere de răcire), consum mai redus de curent, silenţios, poate fi operat şi la temperaturi de până la -40 de grade C.

Un astfel dispozitiv de stocare ar fi o soluţie excelentă pentru un laptop sau PC, numai va trebui să scoateţi ceva mai mulţi bani din buzunar.

Te-ar mai putea interesa