Smailo Duo Pepper 7, tabletă ieftină de 7 inci

Tableta Smailo Duo Pepper 7 e o alegere bună pentru cei care vor o tabletă foarte ieftină. Nu e vorba de o tabletă din segmentul premium ci mai degrabă de una low-end. Sunt multe alte tablete de la acest producător care seamănă cu aceasta. Din numele său reiese că are un procesor cu două nuclee, iar restul caracteristicilor sunt cele uzuale. Sunt tablete mult mai performante care merită încercate și care nu costă foarte mult. Un laptop e ceva mai scump, pe când o tabletă cu performanțe similare costă cam pe jumătate. Bineînțeles, comparăm 2 gadgeturi cu 2 sisteme de operare diferită și poate pe viitor vom vedea laptopuri cu sistem Android.

Androidul consumă puține resurse comparativ cu Windows dar pe parcurs se va dezvolta până ce nu vor mai exista diferențe majore. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Pe partea de componente hardware are: un procesor Dual Core de 1GHz, ecran de 7 inci cu imagine 600p, 1 GB RAM și 8 GB spațiu de stocare. Poate că nu e cea mai performantă tabletă, însă în cele mai multe cazuri nu e nevoie de mai mult.

Pe partea de dotări are: slot pentru card, cameră web, suport media decent, Mali 400 (placa video), WiFi și baterie de 2800 mAh. Nu are 3G sau bluetooth, dar poate că nici nu le-ați fi folosit.

După părerea mea nu avea sens acea conectivitate 3G cât timp bateria nu ar eo baterie mare. Spun asta deoarece 3G-ul reduce din autonomie. Chiar dacă are multe aplicații preinstalate, de pe Google Play pot fi instalate altele și o mare parte dintre ele sunt gratuite. Sistemul de operare e la versiunea 4.2 care e numită și Jelly Bean. Nu cred că va primi vreun upgrade la 4.4 sau la o versiune superioară. În general, tablete ieftine nu primesc astfel de upgrade-uri, însă aveți posibilitatea să o schimbați mai des (fiind ieftină).

Plusuri: porturile sale sunt bune (în special cel HDMI), multe aplicații preinstalat, fiabilitate, preț atractiv etc.
Minusuri: nu are cel mai nou Android.

Smailo Duo Pepper 7 e un gadget care merită încercat în special dacă vă doriți portabilitate iar un desktop sau un laptop nu o oferă.

Te-ar mai putea interesa