Smailo Argentus, tableta Quad Core ieftină

Smailo Argentus e o tabletă cu ecran de 7.85 inci iar forma sa e una 3 pe 4. Deci design-ul e mult asemănător cu cel al unui iPad Mini și dimensiunile sale nu afectează portabilitatea sa. Configurația mi se pare bună și a devenit cam standard, adică mai toate tabletele au o memorie RAM de 1GB, 8GB stocare și procesor cu multe nuclee. Sunt curios de ce vor oferi tabletele anului 2015 indiferent că sunt low-end sau high-end. Apreciez autonomia de lucru care e mare și e evident din capacitatea mare a bateriei. Se poate observa că butoanele principale sunt digitale și nu fizice (parcă sunt mai interesante și sunt mai multe la număr).

Am pus o poză mai jos pentru a vă face o idee mai bună despre forma tabletei dar și cum arată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul său cu patru nuclee oferă o frecvență de 1GHz iar procesorul grafic pare destul de sofisticat din denumire – Power VR SGX544MP2, dar nu e chiar așa de rar întâlnit. L-am văzut la multe tablete și se descurcă decent chiar și în multe jocuri 3D. Ecranul de 7.85 inci e unul cu imagine 1024 cu 768 pixeli, deci densitatea pixelilor e acceptabilă.

Pe partea de memorie are 1 GB de RAM și un spațiu de stocare decent (e mai mic de 8GB deoarece sistemul e pe aceeași memorie). Are un singur difuzor, microfon, cameră principală de 2 MP, suport media decent, WiFi, bluetooth etc. Nu sunt multe tablete care oferă portul HDMI, însă nu e util pentru toți utilizatorii. Spun asta deoarece e posibil să nici nu aveți acel cablu ori un televizor cu intrare HDMI. Versiunea de Android e 4.2 și se numește Jelly Bean.

Plusuri: e accesibilă, poate fi ținută, aplicații suficiente, bluetooth, elegantă și altele.
Minusuri: nu are cel mai nou Android (4.4 KitKat).

Smailo Argentus nu e cea mai performantă tabletă de pe piață dar e suficient de bună pentru orice (aplicații, navigare web, socializare). Funcționalitatea unei tablete depinde de aplicațiile instalate, de caracteristicile tabletei și de ce puteți conecta la ea.

Te-ar mai putea interesa