Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Serioux W251HUQ-SRXNB

Se pare că de luna aceasta Serioux a intrat și pe piața laptopurilor cu acest laptop Serioux W251HUQ-SRXNB și modelul Serioux SRXNB-W251HPQ care sunt două modele foarte asemănătoare. Singurele diferențe între cele două ar fi placa video dedicată și portul USB 3.0 care le găsim pe W251HPQ. Dacă ar fi să comparăm un astfel de laptop Office/Multimedia cu unul de la concurență, atunci vom ajunge la concluzia că e mai ieftin cu vreo 100-200 de lei decât un Acer sau Lenovo. Dacă ar fi să-mi iau un laptop probabil mi-aș lua varianta cu GT 520M deoarece mă joc câte ceva din când în când și USBul  3.0 poate fi chiar util. Design-ul e foarte reușit și pare a fi împrumutat de la laptopurile MSI, dar ar fi fost interesant dacă își puneau și un logo pe capac (dă impresia unui laptop no name). Serioux W251HUQ are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Deschis

Capac

Specificații tehnice

Procesorul e unul destul de bun deoarece e un Core i5 din a doua generație și anume modelul 2410M de 2.3 GHz. Acesta e cel mai răspândit procesor de pe platformele mobile de la ora actuală și e cel mai apreciat deoarece operează la o temperatură mai bună decât predecesoarele și are o placă video integrată puțin mai bună. Ecranul acestuia e unul LCD de 15.6 inci și are o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli. Memoria RAM DDR3 are o capacitate de 4 GB la 1333 MHz și poate fi extinsă la 8 GB.

Capacitatea de stocare a hardului e de 500 GB și acesta e unul SATA de 5400 RPM. Placa video integrată e una HD Graphics 3000 și vine cu suport HD pentru filme și poate rula chiar și unele jocuri dar nu prea sofisticate. La capitolele porturi, multimedia și comunicații Serioux W251HUQ-SRXNB are cititor de carduri, ieșire audio, VGA, microfon, HDMI, trei USBuri 2.0, LAN și WLAN.

Dacă veți opta pentru configurația cu 200 de lei mai scumpă veți beneficia și de performanțe grafice mai bune (NVIDIA GT 520M) și o viteză de 10 ori mai mare – USB 3.0. Are un acumulator de 6 celule care are o autonomie maximă de 4-5 ore, o greutate de 2.6 kilograme, tastatură numerică, securitate Kensington Lock și sistem de operare Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomia pare a fi destul de mare – maxim 5 ore (cu Wi-Fi oprit), Free DOS, preț competitiv, arată bine și procesor Sandy Bridge.

Minusuri: nu are logo pe capac iar ecranul nu e iluminat cu tehnologie LED.

Concluzie

Acest Serioux W251HUQ-SRXNB nu e un laptop de nota 10 deoarece e primul de la acest producător și să sperăm că vom vedea și altele (cu configurații de gaming).

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • bogdan

    Foarte bun review-ul deoarece m-a ajutat sa cumpar laptopul de fata cu cateva saptamani in urma si sunt foarte multumit de el. Felicitari.

  • udrea

    @bogdan: care din variantele de mai sus l ai cumparat ca as dori si eu sa mi cumpar unul dar nu stiu nimic despre calitatea acestora?Ms.

Lasă un comentariu